دستکاری تصاویر: «مبرا» یا «فریب آمیز»؟

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 56

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-15-4_001

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402

چکیده مقاله:

سخن سردبیر Editorial مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دوره پانزدهم، تیر ۱۳۹۵، ۲۹۴-۲۹۳ دستکاری تصاویر: «مبرا» یا «فریب آمیز»؟ Image Manipulation: Innocent or Fraudulent? محسن رضائیان[۱] M. Rezaeian یکی از مسائلی که مجلات علوم پزشکی با آن رو به رو هستند، دستکاری تصاویری است که محققین در طی مطالعه خود ثبت کرده اند. دستکاری تصاویر معمولا در دو حالت رخ می دهد. در حالت اول، محققین ممکن است برای شفاف سازی تصاویر ثبت شده، اقدام به تباین (Contrast) و تطبیق (Adjustment) مختصری در رنگ های ثبت شده بنمایند؛ از این دستکاری معمولا به عنوان «دستکاری مبرا» (Innocent) یا «زیباسازی» (Beautification) یاد می گردد. حالت دومی که ممکن است در آن دستکاری تصاویر رخ دهد، زمانی است که محققین بخشی از داده های تصویری را از روی عمد اضافه و یا حذف می نمایند؛ این نوع دستکاری، «دستکاری فریب آمیز» (Fraudulent) نامیده می شود[۲-۱]. توصیه شده است که مجلات علمی از نویسندگانی که مقالات آن حاوی تصاویر می باشند، درخواست نمایند تا بیانیه ای را امضاء نمایند که در آن متعهد شوند که تصاویر آنها دارای اعتبار (Authenticity) می باشد. همچنین، از نویسندگان خواسته شده است که قبل از ارائه مقاله خود به مجله، از این نکته اطمینان حاصل نمایند که تصاویر ارائه شده در مقاله دارای اعتبار می باشد. از همین رو، نویسندگان باید حتی از «دستکاری مبرا» نیز در تصاویر مقاله خود اجتناب نموده و فقط تصاویر اولیه را به دفتر مجله ارسال نمایند[۱]. به علاوه، نرم افزارهایی نظیر  Image Jو ImgeNIH اخیرا طراحی شده اند که به مجلات کمک می کنند تا هرگونه دستکاری احتمالی در تصاویر را مشخص نمایند و استفاده از آن ها به طور روزافزونی در دستور کار مجلات قرار گرفته است. با وجود این، مشکل استفاده از این نرم افزار ها این است که اگر با آن ها تصویری مورد بررسی قرار گیرد، آن تصویر اعتبار خود را از دست می دهد. از این مشکل تحت عنوان Deauthenticate))یاد می گردد. از همین رو، ضروری است که نویسندگان، همواره یک کپی از تصاویر اولیه خود را به عنوان ذخیره حفظ نمایند تا در این گونه موارد، که مجله اعتبار تصویر را مورد بررسی قرار می دهد، بتوانند از کپی تصویر اصلی خود استفاده نمایند [۱]. در همین راستا، مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از نویسندگان فرهیخته خود نیز درخواست می نماید که هیچ گونه دستکاری در تصاویر ارسالی به مجله به عمل نیاورند. References [۱] Roberts J. An author’s guide to publish ethics: A review of emerging standards in biomedical Journals. Heache ۲۰۰۹; ۴۴: ۵۷۸-۸۹. [۲] Editorial. Beautification and Fraud. Nat Cell Bid ۲۰۰۶; ۸: ۱۰۱-۲.   [۱]- استاد گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران     تلفن: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، دورنگار: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، پست الکترونیکی: moeygmr۲@yahoo.co.uk

نویسندگان

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Roberts J. An author’s guide to publish ethics: A review ...
  • Editorial. Beautification and Fraud. Nat Cell Bid ۲۰۰۶; ۸: ۱۰۱-۲ ...
  • Roberts J. An author’s guide to publish ethics: A review ...
  • Editorial. Beautification and Fraud. Nat Cell Bid ۲۰۰۶; ۸: ۱۰۱-۲. ...
  • نمایش کامل مراجع