بررسی سرمایه اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال ۱۳۹۳
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-15-4_002
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سرمایه اجتماعی به معنای هنجارها و شبکه هایی است که امکان مشارکت مردم در اقدامات اجتماعی را به منظور کسب سود متقابل، فراهم می کند. با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی در مقوله سلامت، این مطالعه با هدف بررسی سرمایه اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی می باشد که بر روی ۱۸۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم در رشته های پزشکی، بهداشت عمومی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، هوشبری و اتاق عمل با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده در سال ۱۳۹۳ انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سرمایه اجتماعی Bullen استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
یافته ها: نتایج بررسی نشان داد که از بین حیطه های سرمایه اجتماعی، بیشترین میانگین مربوط به حیطه «ارتباط با دوستان و خانواده» (۵۶/۲۰±۲۹/۵۶) و کمترین میانگین مربوط به حیطه «مشارکت در فعالیت های اجتماعی» (۳۹/۲۰±۵۶/۴۱) می باشد. هم چنین، سرمایه اجتماعی ارتباط آماری معنی داری با متغیرهای مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، وضعیت تاهل، محل سکونت و وضعیت بومی بودن داشت (۰۵/۰>p).
نتیجه گیری: با توجه به این که سرمایه اجتماعی با متغیرهای دموگرافیک و آموزشی ارتباط آماری معنی داری دارد، ممکن است بتوان با مداخلات مناسب توسط افراد و نهادهای ذی ربط سعی در افزایش سرمایه اجتماعی نمود.
واژه های کلیدی: سرمایه اجتماعی، دانشجویان علوم پزشکی، پرسشنامه Bullen
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه رضایی
دانشگاه علوم پزشکی جهرم
مهدی یاسری
دانشگاه علوم پزشکی تهران
لیلا جهانگیری
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سحرناز نجات
دانشگاه علوم پزشکی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :