ارتباط شاخص توده بدن با مشکلات روانی بر حسب مشخصات دموگرافیک در دانشجویان پرستاری- مامایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال ۱۳۹۴
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 106
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-15-3_004
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: مشکلات روانی، به ویژه افسردگی و مشکلات ناشی از چاقی، از مشکلات بهداشتی رایج و در حال افزایش در کشورهای در حال توسعه است. هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط شاخص توده بدن (Body Mass Index; BMI) با مشکلات روانی با استفاده از پرسش نامه بر حسب مشخصات دموگرافیک در دانشجویان پرستاری مامایی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال ۱۳۹۳ بود.
مواد و روش ها: دراین بررسی مقطعی، ۴۰۴ دانشجو با روش طبقه ای و تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرسش نامه دموگرافیک اطلاعات شخصی دانشجویان تکمیل و سپس بر اساس پرسش نامه خوداظهاری SCL–۹۰-R (Symptom Checklist-۹۰)، اختلالات نه گانه روانی تعیین گردید. اندازه قد و وزن با وسایل استاندارد تعیین و شاخص توده بدن محاسبه گردید. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل، مجذور کای و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: این بررسی نشان داد ۷۰% (۲۸۲ نفر) را دختران و ۵/۷۸% (۳۱۷ نفر) را افراد مجرد تشکیل می دادند. ۹/۵۶% (۲۳۰ نفر) دانشجویان غیربومی، ساکن در خوابگاه یا خانه مجردی و بیشترین درصد دانشجویان ۴/۴۲% (۱۶۹ نفر) در سال دوم دانشگاه تحصیل می کردند. ارتباط معنی داری بین BMI و شکایت جسمانی در دختران (۰۲۰/۰=p) همچنین بین BMI و پرخاشگری در دانشجویان مجرد مشاهده شد (۰۴۶/۰=p) . ارتباط بین BMI و وسواس فکری در دانشجویانی که با خانواده زندگی می کردند از نظر آماری معنی دار بود (۰۳۸/۰=p). ارتباط ضعیف تری بین افسردگی و BMI در همین گروه نیز مشاهده گردید (۰۵۴/۰=p).
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد ارتباط مثبت و معنی داری بینBMI و شکایات جسمانی در دختران، پرخاشگری در دانشجویان مجرد و هم چنین وسواس فکری و افسردگی در دانشجویان بومی وجود دارد.
واژه های کلیدی: شاخص توده بدن، اختلالات روانی، پرسش نامه خوداظهاری SCL-۹۰-R، دانشجویان
کلیدواژه ها:
Body Mass Index ، Psychological Disorders ، SCL-۹۰-R questionnaire ، Students ، شاخص توده بدن ، اختلالات روانی ، پرسش نامه خوداظهاری SCL-۹۰-R ، دانشجویان
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :