بررسی کیفی منابع تامین آب آشامیدنی شهر قزوین در سال ۹۵-۱۳۹۴
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 175
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-16-1_002
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: کیفیت مطلوب فیزیکی و شیمیایی آب از نقطه نظر مقبولیت آن برای مصرف کننده، حفظ سلامتی مصرف کننده و نگهداری از سیستم شبکه آب ضروری می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر قزوین بود.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی در سال ۹۵-۱۳۹۴ و در طی سه فصل انجام شد. در مجموع ۱۵۰ نمونه از قسمت های مختلف شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر قزوین جمع آوری گردید و پارامترهای pH، کدورت، میزان کلر باقی مانده، (Electrical Conductivity) EC، (Total Dissolved Solids) TDS، نیترات، سختی کل، قلیائیت و غلظت فلزات سرب، جیوه، کادمیوم و کروم به اندازه گیری شد. سنجش فلزات سنگین با استفاده از دستگاه جذب اتمی و سایر پارامترهای مورد مطالعه بر اساس کتاب استاندارد متد انجام گردید. آزمون آماری ANOVA برای مقایسه مقادیر میانگین بین فصول مختلف به کار گرفته شد.
یافته ها: میانگین پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در طی سه فصل مطالعه شامل pH، کدورت، میزان کلر آزاد باقی مانده، EC،TDS ، نیترات، سختی کل، قلیائیت و غلظت فلزات سرب و کروم به ترتیب ۴۷/۷، (NTU) ۰۵/۰±۲۸/۰، ۲۴/۰±۴۲/۰ (میلی گرم بر لیتر)، ۹۹/۴۸±۴۶/۶۲۳ (میکروزیمنس بر سانتی متر)، ۹۲/۴۹±۵۲/۴۹۹ (میلی گرم بر لیتر)، ۷۳/۴±۶۵/۴۲ (میلی گرم بر لیتر)، ۴۱/۱±۳۳/۱۴۸ (میلی گرم بر لیتر کربنات کلسیم)، ۶۷/۵±۲۳/۲۲۲ (میلی گرم بر لیتر کربنات کلسیم)، ۰۰۲/۰±۰۰۸/۰ (میلی گرم بر لیتر)، ۰۰۲/۰±۰۳۱/۰ (میلی گرم بر لیتر) بودند. میزان جیوه و کادمیوم در کل نمونه ها بسیار ناچیز بود.
نتیجه گیری: مطابق نتایج به دست آمده، میانگین پارامترهای مورد مطالعه در محدوده استاندارد ملی آب آشامیدنی قرار دارد و کیفیت آب آشامیدنی قزوین برای مصرف کنندگان ایمن است.
واژه های کلیدی: آب آشامیدنی، منابع آب، کیفیت فیزیکوشیمیایی آب، قزوین
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود پناهی فرد
دانشگاه علوم پزشکی تهران
امیرحسین محوی
دانشگاه علوم پزشکی تهران
علیرضا عسگری
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سعید ناظمی
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود،
مریم مرادنیا
دانشگاه علوم پزشکی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :