به کارگیری روش های تامین مالی جمعی و نوآوری باز در راهبری عناصر زیست بوم پژوهش و فناوری صنعت برق؛ پیشنهاد الگوی پلتفورمی
محل انتشار: فصلنامه رهیافت، دوره: 31، شماره: 82
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RHYFT-31-82_004
تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402
چکیده مقاله:
پژوهش و تحقیق و توسعه با هدف بر طرف کردن نیازها و چالشهای فناورانه صنعت برق و انرژی، یکی از رویکردهای اصلی راهبری پژوهش و فناوری وزارت نیرو بوده است. روشی که برای راهبری پژوهش در وزارت نیرو استفاده می شود بر مبنای پارادایم نظام نوآوری و با رویکرد سلسله مراتبی و عمودی است. نظامهای نوآوری به منظور تبیین روشی برای تحقق اهداف دولتها در حوزه ی نوآوری و چگونگی استفاده از منابع پژوهشی (بودجه، دانش تخصصی و نیروی انسانی) در دوره ای بسیار کارآمد بوده اند. ولی با ظهور مفهوم زیست بوم کسب و کار و ظهور اقتصاد پلتفورمی، ظرفیتهای فراوانی که می تواند در مسیر توسعه و نوآوری صنعت برق و انرژی قرار گیرد، در نظام خطی و سیاست های عمودی فعلی ممکن است نادیده گرفته شود. در این مقاله با استفاده از روش مورد کاوی، ضمن بررسی دقیق نظام راهبری پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی، از مفاهیم نوآوری باز، اقتصاد پلتفورمی و سرمایه گذاری جمعی استفاده شد و با استفاده از روش فراترکیب، الگوی پلتفورمی راهبری پژوهش در صنعت برق و انرژی پیشنهاد شد. این الگوی راهبری می تواند به عنوان جایگزینی برای الگوی عمودی فعلی و در راستای پیاده سازی رویکرد افقی سیاست های نوآوری قلمداد شود تا بستر مناسبی برای افزایش مشارکت بازیگران و فعالان زیست بوم نوآوری در جهت دهی به نوآوری و تخصیص منابع ایجاد کند. در انتها، برخی مزایا و ملاحظات اجرایی الگوی پیشنهادی نیز بررسی شده است.
کلیدواژه ها:
زیست بوم نوآوری صنعت برق ، پلتفورم پژوهش و فناوری ، سیاست گذاری افقی نوآوری
نویسندگان
محمد آقایی
کارشناس ارشد آینده پژوهی، پژوهشگر گروه آینده نگاری و سیاست پژوهی پژوهشگاه نیرو
علیرضا اسدی
دکترای آینده پژوهی، پژوهشگر گروه آینده نگاری و سیاست پژوهی پژوهشگاه نیرو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :