اثر لیتیوم بر تحمل مورفین با استفاده از آزمایش های ضددرد، تعیین نیتریت، بافت شناسی و ایمونوهیستوشیمی قشر پیش پیشانی در موش های سوئیسی نر بالغ

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 128

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-3_006

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مصرف مزمن اوپیوئیدها منجر به بروز تحمل به اثرات ضددردی آنها می شود. پروتئین کیناز C ، آدنیلیل سیکلاز، نیتریک اکساید و گلیکوژن سنتاز کیناز ۳ بتا (GSK-۳β) مکانیسم های مولکولی درگیر در تحمل مورفین هستند. لیتیوم باعث فعال شدن مسیر فسفاتیدیلینوزیتول ۳ کیناز (PI۳K) / پروتئین کیناز بتا (AKT) می شود که GSK-۳β را مهار کرده و تحمل ناشی از مورفین را کاهش می دهد. این مطالعه به منظور تعیین ثر لیتیوم بر علایم وابستگی به مورفین و تحمل به اثرات ضددردی آن در موش های سوئیسی از طریق سیگنالینگ GSK-۳β انجام شد. روش بررسی: این مطالعه تجربی روی ۵۶ سر موش سوری سوئیسی آلبینو نر بالغ (۸ گروه ۷ تایی) انجام شد. تزریق داخل صفاقی مورفین با غلظت های ۵۰ ، ۵۰ و ۷۵ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در ساعات ۸ صبح، ۱۱ صبح و ۱۶ عصر به مدت ۴ روز انجام شد و تک دوز ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز پنجم انجام گردید. اثرات سه دوز خوراکی لیتیوم در غلظت های ۱ ، ۵ و ۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن ۴۵ دقیقه قبل از تزریق مورفین، بر تحمل ناشی از مورفین بررسی شد. برای بررسی تحمل ضددرد در روزهای ۱ ، ۳ و ۵ مطالعه، تست های Tail flick و Hot plate انجام شد. در روز آخر مغز موش ها به منظور اندازه گیری سطح نیتریت، ارزیابی بافت شناسی و ایمونوهیستوشیمی برای p-گلیکوژن سنتاز (p-GSSer۶۴۰) جمع آوری شدند. یافته ها: مصرف همزمان لیتیوم به طور معنی داری تحمل ضددرد را در مقایسه با گروه مورفین در روز ۳ و ۵ افزایش داد (P<۰.۰۵). لیتیوم افزایش سطح نیتریت ناشی از مورفین و همچنین آسیب مغزی را کاهش داد. لیتیوم، اثرات محافظتی بر تحمل به مورفین را در آزمایش ایمونوهیستوشیمی ۶۴۰p-GSSer نشان داد و فسفوریلاسیون GS در ریشه سرین ۶۴۰ توسط GSK-۳β را کاهش داد. نتیجه گیری: تجویز لیتیوم سبب کاهش تحمل مورفین در موش های سوئیسی نر بالغ گردید.

کلیدواژه ها:

Opioid ، Pain ، Morphine ، Glycogen Synthase Kinase ۳ beta ، Lithium ، اپیوئید ، درد ، مرفین ، گلیکوژن سنتاز کیناز ۳ بتا ، لیتیوم

نویسندگان

سامان برزگر

Pharm.D Student, Student Research Committee, Faculty of Pharmacy, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

طیبه نوری

M.Sc in Applied Chemistry, Pharmaceutical Sciences Research Center, Health Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

محمدحسین فرزایی

Associate Professor, Pharmaceutical Sciences Research Center, Health Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

مظفر خزاعی

Professor, Fertility and Infertility Research Center, Health Technology Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

سمیرا شیروئی

Assistant Professor, Pharmaceutical Sciences Research Center, Health Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dai WL, Xiong F, Yan B, Cao ZY, Liu WT, ...
  • Hamdy MM, Elbadr MM, Barakat A. Bupropion attenuates morphine tolerance ...
  • Dajani R, Fraser E, Roe SM, Young N, Good V, ...
  • Nassar A, Azab AN. Effects of lithium on inflammation. ACS ...
  • نمایش کامل مراجع