تغییرات درون فردی زمان واکنش به محرک دیداری در دید دو چشمی و تک چشمی غالب یا غیرغالب

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 114

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-3_014

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: میزان زمان واکنش دارای پتانسیل قابل توجهی برای کمک به ارزیابی عصبی روانشناختی در انواع محیط های مراقبت های بهداشتی است. اندازه گیری تنوع زمان واکنش درون فردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا تصور می شود که منعکس کننده اختلالات بیولوژیکی - عصبی است. این مطالعه به منظور تعیین تغییرات درون فردی زمان واکنش به محرک دیداری در دید دو چشمی و تک چشمی غالب یا غیر غالب انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی ۱۲ داوطلب با میانگین سنی داوطلبین ۱.۴۴۸±۳۰.۰۸ سال از بین دانشجویان و کارشناسان (۵ زن و ۷ مرد) دانشگاه علوم پزشکی گلستان طی سال ۱۴۰۰ انجام شد. زمان واکنش توسط دستگاه زمان واکنش دست ساخت شرکت دانش سالار ایرانیان به شکل خودکار و بر اساس زمان ارایه تحریک دیداری بر صفحه رایانه و عکس العمل فرد یعنی فشردن دکمه دستگیره های هر یک از دو دست ثبت گردید. آزمایش برای همه داوطلبین بین ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح انجام شد و شرکت کنندگان حداقل از ۲ ساعت قبل از آن تغذیه نداشتند. پس از تکمیل آزمایش های زمان واکنش برای هر داوطلب، نسبت به تعیین چشم غالب با روش hole-in-card اقدام شد. یافته ها: در ۴ داوطلب چشم غالب چپ و در بقیه داوطلبین چشم غالب راست بود. بین دو جنس از نظر چشم غالب تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد. تعداد زمان های واکنش ثبت شده در دید تک چشمی راست ۹۰۲ مورد، تک چشمی چپ ۹۱۱ مورد و دید دو چشمی ۸۹۳ مورد بود. میانگین زمان واکنش در دید تک چشمی راست ۳.۴۱۰±۳۰۶.۸۱ ، تک چشمی چپ ۳.۳۳۹±۳۰۴.۲۸ و دید دو چشمی ۴.۵۶۹±۳۱۲.۹۵ و دامنه زمان های واکنش در این سه حالت به ترتیب بین ۱۹۴ تا ۱۷۵۰، ۱۷۸ تا ۱۵۸۷ و ۱۵۵ تا ۱۷۹۷ هزارم ثانیه تعیین شد. تغییرات درون فردی زمان واکنش در مورد چشم غالب چپ و دست چپ به ترتیب در مقایسه با چشم غالب راست و دست راست اختلاف آماری معنی داری داشت (P<۰.۰۵). تفاوتی بین زمان واکنش دید تک چشمی راست، تک چشمی چپ و دید دو چشمی مشاهده نشد. نتیجه گیری: همسویی سمت غالب چپ در چشم و دست واکنش سریع تری نسبت به سمت غالب راست در چشم و دست دارد. مکانیسم این پدیده ممکن است با فرایند کلی تعیین کننده نیمکره غالب چپ در تقریبا ۹۰ درصد جمعیت مرتبط باشد.

کلیدواژه ها:

Eye Dominance ، Intra Individual Biological Variation ، Binocular Vision ، Monocular Vision ، دید غالب ، تفاوت های درون فردی ، دید دو چشمی ، دید تک چشمی

نویسندگان

محمد فیاض

Department of Biostatistics, School of Allied Medical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مهسا امیری رستکی

General Physician, Student Research Committee, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

وحید تجری

General Physician, Student Research Committee, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

سید مهران حسینی

Professor, Neuroscience Research Center, Department of Physiology, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Machado-Pinheiro W, Gawryszewski LG, Ribeiro-do-Valle LE. Gap effect and reaction ...
  • Doebler P, Scheffler B. The relationship of choice reaction time ...
  • Rice ML, Leske DA, Smestad CE, Holmes JM. Results of ...
  • Maddess RJ. Reaction time to hemiretinal stimulation. Neuropsychologia. ۱۹۷۵; ۱۳(۲): ...
  • Jiménez JR, Medina JM, Jiménez del Barco L, Díaz JA. ...
  • نمایش کامل مراجع