نقش میانجی استراتژی های صادراتی در تاثیر بازارگرایی صادراتی بر عملکرد صادراتی ( مورد مطالعه: شرکت های تولیدی صادراتی استان خوزستان )

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 266

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICIMM02_011

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1402

چکیده مقاله:

صادرات یک ابزار حیاتی برای کشورها جهت دستیابی به رشد و موفقیت اقتصادی است. میزان موفقیت یک شرکت در زمینه صادرات، از طریق عملکرد صادراتی ارزیابی می شود. از جمله عوامل تاثیرگذار برعملکرد صادراتی می توان به بازارگرایی صادراتی و استراتژی های صادراتی اشاره نمود. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر بازارگرایی صادراتی و استراتژی های صادراتی منتخب بر عملکرد صادراتی در شرکت های تولیدی صادراتی استان خوزستان می باشد. داده های جمع آوری شده از طریق ۸۰ پرسشنامه که بین شرکت های تولیدی صادراتی استان خوزستان توزیع شده، با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری و با کمک نرم افزار اسمارت پی. ال. اس. مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که بازارگرایی صادراتی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم و از طریق نقش میانجی استراتژی های محصول و توسعه صادراتی بر عملکرد صادراتی شرکت ها تاثیر گذار است. درمورد استراتژی های صادراتی نیز اگر چه تاثیر معناداری بین استراتژی تولید صادراتی با عملکرد صادراتی یافت نشد، ولی نتایج نشان می دهد که یک تاثیر مثبت و معنادار بین استراتژی های محصول و توسعه صادراتی بر عملکرد صادراتی شرکت ها وجود دارد.

کلیدواژه ها:

عملکرد صادراتی ، بازارگرایی صادراتی ، استراتژی های صادراتی ، شرکت های تولیدی صادراتی ، شرکتهای کوچک و متوسط ، استان خوزستان

نویسندگان

محسن نادری پور

گروه مدیریت بازرگانی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مریم درویشی

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد امیدیه، دانشگاه ازاد اسلامی، امیدیه، ایران