اثر گیاه دارویی خارمریم بر آسپارتات آمینوترانسفراز در سیروز: یک مطالعه مروری نظام مند بر مطالعات کارآزمایی بالینی
محل انتشار: اولین همایش ملی شیمی و گیاهان دارویی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 302
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCMP01_021
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1402
چکیده مقاله:
سیروز یک بیماری بسیار مهلک کبدی است که در صورت عدم کنترل میتواند به مرگ منجر شود. در این بیماری آنزیم های کبدی بویژه آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) به شکل افراطی افزایش می یابند که این عامل نیز در تشدید علایم بیماری و افزایش احتمال مرگ و میر موثر است. خارمریم که با نام علمیthistle milk نیز شناخته می شود دارای ماده موثره ای به نام سیلیمارین است. تاکنون در چندین مطالعه کارآزمایی بالینی تاثیر این گیاه دارویی بر آنزیم کبدی AST مورد بررسی قرار گرفته است اما هیچ گونه مطالعه مروری جهت جمع بندی نتایج این مطالعات وجود ندارد. لذا مطالعه حاضر با هدف مرور نتایج حاصل از مطالعات کارآزمایی بالینی مربوط به بررسی تاثیر گیاه دارویی خارمریم بر AST در بیماران مبتلا به سیروز انجام شد. در این مطالعه پایگاه های داده معتبر شامل PubMed ،Scopus و Web of science و موتور جستجوی Google scholar در جهت یافتن مطالعات کارآزمایی بالینی مرتبط با موضوع حاضر تا دسامبر ۲۰۲۲ مورد جستجو قرار گرفت. در نهایت ۵ مطالعه کارآزمایی بالینی شامل ۶ بازو مطالعاتی در این رابطه یافت شد. نتایج مطالعه حاضر نشانگر اثر این گیاه دارویی بر کاهش AST و در نتیجه بهبود سیروز است. این یافته می تواند پیش زمینه ای برای استفاده گسترده تر از این مکمل در بیماران مبتلا به سیروز باشد. پیشنهاد می شود که جهت اثبات دقیق تر این فرضیه، در مطالعات کارآزمایی بالینی بیشتری اثر مکمل یاری سیلیمارین بر بهبود AST در بیماران مبتلا به سیروز مورد بررسی قرار گیرد. همچنین طراحی مطالعات کارآزمایی بالینی در جهت ارزیابی اثرات سایر دوزهای سیلیمارین و بازه های زمانی مختلف مکملیاری به محققان علاقه مند به این حیطه توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپیده امینی
(مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.)
محمد باقرنیا
(مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.)