چسبندگی در خاکهای درشت دانه و نقش آن در مقاومت
محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,208
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI04_131
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385
چکیده مقاله:
خاک های درشت دانه معمولاً به عنوان خاک های غیر چسبنده شناخته می شوند که مقاومت برشی آنها ناشی از زاویه اصطکاک درونی (ø) است. این در حالی است که بیشتر خاک های مزبور پس از رسوبگذاری، به مرور زمان طی فرآیندهای مختلف طبیعی از جمله پیرشدگی، تراکم، درهم رفتن ذرات، رشد ذرات و سیمانی شدن، چسبندگی قابل توجهی پیدا کرده و مقاومت برشی بالاتری را به دست می آورند. از نظر زمین شناسی، به وجود آمدن چسبندگی در این خاک ها پس از رسوبگذاری، در مراحل اولیه دیاژنژ است که در اثر آن، ماسه ها و شن ها در آستانه تبدیل تدریجی به ماسه سنگ و کنگلومرا قرار می گیرند. در پروژه های مهندسی، معمولاً از چسبندگی خاک های درشت دانه صرفنظر شده و در تحلیل های پایداری و باربری، فقط به مقاومت اصطکاکی آنها توجه می شود. یکی از علل مهم این مسئله، مشکل تعیین پارامتر چسبندگی آنهاست چرا که تهیه نمونه دست نخورده برای انجام آزمایش های آزمایشگاهی دشوار است. در این مقاله، ضمن بررسی پدیده های به وجود آورنده چسبندگی در خاک های درشت دانه، تٱثیر آن بر پارامترهای مقاومتی تشریح شده و روشهای به دست آوردن پارامتر چسبندگی معرفی می شود. همچنین نتایج مطالعه بر روی چسبندگی آبرفت های درشت دانه تهران، مورد اشاره قرار می گیرد.
نویسندگان
ابراهیم اصغری
دانشجوی دکتری بخش زمین شناسی مهندسی-دانشگاه تربیت مدرس
سید شهاب الدین یثربی
استادیار گروه عمران-دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :