A Proposed General Framework for Iran's E-Health Strategic Plan
محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHP-7-1_020
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سلامت الکترونیک یک رویداد جهانی است؛ اما هنوز تعداد زیادی از کشورهای جهان در مراحل ابتدایی به کارگیری سلامت الکترونیک می باشند. هدف مطالعه حاضر ارائه چارچوب کلی برنامه استراتژیک الکترونیک سلامت برای کشور می باشد.
روش: در این مطالعه کیفی- کاربردی چارچوبهای ارائه شده از سوی سازمان های بینالملی مانند سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه بینالمللی ارتباط از راه دور(ITU)؛ همچنین اسناد بالادستی و راهبردی کشور مد نظر قرار گرفت. برای بدست آوردن چارچوب پیشنهادی برنامه راهبردی سلامت الکترونیک کشورشامل: چشمانداز، ابعاد؛ مولفهها؛ و شاخصها علاوه بر مطالعه متون؛ از پانزده نفراز صاحبنظران که دارای مسئولیت های مهم مدیریتی در وزارت بهداشت بودند پرسش شد. گردآوری دادهها در دو نوبت، ابتدا ازطریق بارش افکار برای تحصیل نظرات ایشان درباره چشم انداز برنامه سلامت الکترونیک و سپس با به کارگیری یک پرسشنامه ساختمند باز برای اخذ نظرات ایشان در مورد اجزای برنامه راهبردی انجام شد.
یافتهها: برنامه سلامت الکترونیک ایران می بایست سه حوزه پیشگیری، درمان، و توانبخشی را در برگیرد. به نظر میرسد مناسبترین مدت زمان اجرای برنامه، پنج سال است و تشکیل کمیته نظارتی با برخورداری از سه گروه کاری: راهبردی، نمایندگان ذی نفعان، مشورتی و خبرگان با وظایف مشخص شده، تضمینکننده موفقیت و تداوم برنامه سلامت الکترونیک در کشور خواهد بود.
نتیجهگیری: مشخص کردن برنامه سلامت الکترونیک برای کشور از ضروریات اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است تا از این طریق بتواند ضمن کاهش بار مالی؛ با اشاعه فرهنگ خودمراقبتی و سواد سلامت، در راستای تحقق عدالت سلامت پیشرفت موثر داشته باشد.
کلیدواژه ها:
Electronic Health Records ، Health Planning ، Health Policy ، Strategic planning ، Telemedicine ، برنامه ریزی بهداشتی ، برنامه ریزی راهبردی ، پرونده الکترونیک سلامت ، پزشکی از راه دور ، سیاست بهداشت
نویسندگان
حمید مقدسی
of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Department of Health Information Technology
شهاب الدین صدر
of Academy of Medical Sciences, Professor of Tehran University of Medical Sciences
زهرا ابن حسینی
in Medical Informatics
نسیم هاشمی
in Health Information Management