تاثیرآموزش مهارتهای تحصیلی-حرفه ای بر ادراک دانشجویان از محیط آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 198
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-17-1_003
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: توانمندی دانشجویان دراستفاده درست و کارآمد از محیط آموزشی خودبه ادراک بهتر و تعامل مناسب تر آنها با محیط می انجامد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش مهارت های تحصیلی-حرفه ای بر ادراک دانشجویان از محیط آموزشی انجام شد.
روش ها: روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی، پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد بود. نمونه آماری آن ۲۴ نفر از دانشجویان دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند که به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند . شرکت کنندگان گروه آزمایش، در ۷ نشست آموزش مهارت های تحصیلی-حرفه ای شرکت کردند وبرای آزمودنی های گروه شاهد مداخله ای ارائه نشد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه ارزیابی محیط آموزشی داندی (DREEM) بود. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس چند متغیرییا مانکووا) تحلیل شد.
نتایج: میانگین و انحراف معیار نمرات پسآزمون برای ادراک کلی دانشجویان در دو گروه آزمایش و شاهد به ترتیب ۰۷/۲۲±۱۶/۱۲۵ و ۵۱/۱۷±۱۵/۱۲۳ (ازمجموع ۲۰۰نمره) (۰۵/۰>P)، در بعد ادراک از مدرسان، ۷۸/۴±۷۵/۲۷ و ۷۲/۴±۱۶/۲۴ (۰۵/۰>P)، در بعد ادراک از توانایی علمی خود، ۸۲/۳±۴۱/۲۵ و ۵۰/۶±۵۰/۲۱ (۰۵/۰>P) و در بعد ادراک از شرایط اجتماعی آموزش، ۹۰/۰±۴۱/۲۲ و ۶۵/۲±۱۶/۱۸ بود (۰۵/۰>P) و تمامی این تفاوت ها معنادار بود. در مورد ابعاد ادراک از یادگیری و ادراک از جو آموزشی تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجه گیری: بر پایه یافته های این پژوهش با آموزش برخی مهارت های راهبردی به دانشجویان میتوان ادراک آنها را از محیط آموزشی بهبود بخشید تا با نگرش بهتری با تکالیف مختلف تحصیلی و حرفهای مواجه شوند.
کلیدواژه ها:
Academic- professional skills ، Perception of the educational environment ، Students of Medical Sciences ، مهارت های تحصیلی- حرفه ای ، ادراک از محیط آموزشی ، دانشجویان علوم پزشکی
نویسندگان
محبوبه السادات کدخدایی
Alzahra University
مهناز اخوان تفتی
Alzahra University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :