مهارت های تفکر انتقادی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-17-1_016
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: تفکر انتقادی یکی از اهداف مهم آموزش و از معیارهای اعتباربخشی مراکز آموزشی است که سازمان جهانی آموزش پزشکی (WFME) بر اهمیت آن در آموزش پزشکی تاکید دارد. این مطالعه با هدف تعیین مهارت های تفکر انتقادی در دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام پذیرفت.
روش ها: در یک مطالعه توصیفی-مقطعی ۱۸۱ دانشجوی پزشکی مقطع علوم پایه با نمونه گیری در دسترس بررسی شد. مهارت تفکر انتقادی دانشجویان با استفاده از فرم ب پرسشنامه کالیفرنیای (CCTST) مشتمل بر ۳۴ سوال مورد ارزیابی قرار گرفت. حد متوسط میانگین تعیین شده ۸۹/۱۵ می باشد. نمرات کمتر از حد متوسط بیانگر مهارت تفکر انتقادی ضعیف و نمرات بالاتر از آن بیانگر مهارت تفکر انتقادی قوی در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
نتایج: میانگین و انحراف معیار نمره تفکر انتقادی دانشجویان ۹۸/۲±۵۳/ ۷ بود یعنی کم تر از ۵۰ درصد نمره کل (در مقایسه با میانگین حد متوسط ۸۹/۱۵). تفاوت معناداری در تفکر انتقادی دانشجویان پزشکی با توجه به جنس، سن و عملکرد تحصیلی مشاهده نشد (۰۵/۰
تفکر انتقادی در دانشجویان پزشکی پایین تر از حد متوسط و در مجموع ضعیف است. با توجه به اهمیت استفاده از تفکر انتقادی در تصمیم گیری های بالینی، انتظار می رود اساتید دانشگاه توجه بیش تری در پرورش تفکر انتقادی در دانشجویان پزشکی نشان دهند.
کلیدواژه ها:
Critical thinking ، medical students ، education ، California critical thinking skills test ، تفکر انتقادی ، دانشجویان پزشکی ، آموزش ، آزمون مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا
نویسندگان
عبدالحسین شکورنیا
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Ira
مریم اسلمی
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Ira
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :