The Effect of Two Methods of Aerobic Exercise on IFN-γ in the Animal Model of Experimental Autoimmune Encephalomyelitis
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 9، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 160
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-9-3_005
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مولتیپل اسکلروز (MS) یک بیماری مزمن دمیلینه شدن سیستم اعصاب مرکزی بوده که عوارض و مشکلات فراوانی برای بیماران مبتلا ایجاد نموده و آنها را به سوی ناتوانی حرکتی سوق میدهد. حوزه تحقیقاتی علوم ورزشی، با توجه به توسعه و پیشرفتی که پیداکرده است، امروزه همگام با علوم دیگر در یافتن روشهای کمک درمانی برای بهبود اختلالات ناشی از بیماریها و آسیبهای ورزشی و بهبود وضعیت سلامتی افراد جامعه میکوشد. با توجه به اهمیت درمانهای تکمیلی، در این پژوهش به بررسی اثربخشی دو نوع تمرین هوازی بر IFN-γ در نمونه های حیوانی مبتلابه MS پرداخته شده است.
مواد و روش ها: نمونههای تحت آزمایش این پژوهش ۹۶ سر موش C۵۷bl۶ بودند که پس از تهیه و القاء به صورت تولید مدل EAE در پژوهش هم در تمرین شنا و هم در تمرین چرخ دوار جداگانه به ۸ گروه ۶تایی مشتمل بر گروههای سالم (کنترل، تمرین) و MS (کنترل، تمرین، اینترفرون، تمرین+ اینترفرون، شاهد تزریق، شاهد تمرین و تزریق) تقسیم شدند. مدلهای حیوانی پس از یک هفته سازگاری با محیط، پروتکل تمرینی را اجرا کردند؛ و بعد از خونگیری، در آزمایشگاه با جدا کردن سرم، غلظت IFN-γ با کیت های ویژه اندازه گیری شد. در پایان آزمایش ها، موش ها ازنظر شدت ابتلا به EAE نیز بین گروه های مطالعه مقایسه شدند. این پژوهش به صورت تجربی انجام گرفت و کلیه ی اطلاعات و دادههای خام به دست آمده از نمونهها توسط نرمافزار ۲۴SPSS و به روش آماری واریانس یکطرفه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. حداقل سطح معنیداری نیز ۰۵/۰ ≥p در نظر گرفته شد.
نتایج: نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل نهایی نشان داد که میانگین غلظت IFN-γ در مدلهای EAE که فعالیت هوازی شنا انجام میدادند هم در گروه بدون تزریق (P=۰.۰۴۷) و هم در گروه با تزریق اینترفرون (P=۰.۰۱۳) نسبت به مدلهای EAEی که فعالیتی نداشتند کاهش معنیداری را نشان داد. همچنین میانگین غلظت IFN-γ در تمرین چرخ دوار فقط در گروه MS + تمرین چرخ دوار معنی دار شد (P=۰.۰۲۵).
نتیجه گیری: با توجه به پروتکل پژوهش حاضر در مورد پاسخ نشانگرهای التهابی به دورههای تمرین هوازی می توان نتیجه گیری کرد که تمرین شنا و تمرین چرخ دوار توانسته است سطوح نشانگرهای التهابی را باوجود بیماری MS کاهش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم کریمیان
Department of Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
محسن قنبرزاده
Department of Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
عبدالحمید حبیبی
Department of Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
مسعود نیکبخت
Department of Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :