نگرش دانشجویان نسبت به بهره گیری از شبکه های مجازی واتساپ و تلگرام

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DSME-9-2_007

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: در زمان اپیدمی کووید ۱۹، دانشجویان با استفاده از روش های مجازی، آموزش ها را دریافت کردند. شبکه های مجازی می تواند ابزاری برای ارتباط موثر دانشجویان با یکدیگر و استاد شود. این مطالعه با هدف بررسی نگرش دانشجویان در رابطه با استفاده از شبکه های مجازی در آموزش انجام شد. روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی می باشد. در این مطالعه ۵۸ دانشجوی دانشکده های پرستاری و مامایی و بهداشت عمومی قاین شرکت نمودند. در ابتدای سال تحصیلی گروه های واتساپی و تلگرام به تفکیک هر درس مجازی تشکیل شد و در پایان ترم تحصیلی پرسشنامه ای محقق ساخته در گروه های مذکور گذاشته شد و از دانشجویان خواسته شد در صورت تمایل پرسشنامه را تکمیل کنند. پرسشنامه شامل ۲۰ سوال در رابطه با نگرش دانشجویان در بهره گیری از واتساپ در آموزش براساس یک طیف ۵ درجه ای لیکرت تنظیم گردید. دامنه نمرات از ۱۰۰-۲۰ بود. یافته ها : میانگین نمره نگرش نسبت به استفاده واتساپ و تلگرام در فرایند آموزش ۳۱/۴ از ۵ نمره بود. نتایج نشان داد که ۱۰۰ درصد دانشجویان معتقد بودند با استفاده از واتساپ و تلگرام سریع تر و آسان تر از مشاوره و راهنمایی استاد استفاده می کنند. ۹۶ درصد از استفاده واتساپ و تلگرام در فرآیند آموزش رضایت داشته اند. همچنین ۹۳ درصد دانشجویان استفاده از واتساپ و تلگرام را مکمل خوبی برای سامانه های آموزش می دانند. نتیجه گیری: با توجه به گستردگی شبکه های اجتماعی و نگرش مناسب دانشجویان نسبت به استفاده از این شبکه ها در آموزش، بهره گیری از این ظرفیت در ارتقای کیفیت آموزش، ارتقای مشارکت، اطلاع رسانی سریع و اشتراک گذاری علمی اهمیت دارد.

نویسندگان

علی دشتگرد

BSc, Nursing, Department of Nursing, Qaen School of Nursing and Midwifery, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

فاطمه باقرنژاد

PhD, Health Education and Promotion, Department of Health Promotion and Education, School of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

سید مصطفی محسنی زاده

PhD, Nursing. Department of Nursing, Qaen School of Nursing and Midwifery, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.