چشم اندازی بر پیدایش کووید-۱۹ و مروری بر وضعیت همه گیری آن در ایران و جهان
محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 2، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 127
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-2-1_006
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: در اواخر ۲۰۱۹، یک بیماری ویروسی جدید، با نام کووید-۱۹، ناشی از کروناویروس SARS-CoV-۲، از چین آغاز و خیلی زود به یک پاندمی تبدیل شد. کووید-۱۹ عامل تهدیدکننده سلامت انسان ها و مسبب خسارات جانی و مالی جوامع بشری است. لذا محققین در تلاش برای شناسایی بهتر و کنترل سریعتر آن هستند. این مطالعه به ارائه جدیدترین اطلاعات کووید-۱۹ پرداخته است.
روش ها: داده های این مطالعه مروری، از جدیدترین مقالات مرتبط با کووید-۱۹ استخراج شده و شامل منشاء کروناویروس و راه های انتقال، اکو- اپیدمیولوژی، دوره کمون و علائم بیماری و چشم اندازی بر کنترل و پیشگیری آن می باشد.
نتایج: کروناویروس SARS-CoV-۲ یک عامل زئونوتیک محسوب شده و جهش در ژنوم آن، مطرح می باشد. علائم آن متعدد بوده و مهم ترین راه انتقال، قطرات تنفسی است. لذا تاریخچه بیمار، تشخیص علائم عمومی، یافته های آزمایشگاهی، تصویربرداری قفسه سینه، تشخیص سرولوژیک و مولکولی، می تواند در شناسایی سریع تر بیماران، کنترل و پیشگیری موثر باشد.
نتیجه گیری: تاکنون واکسن یا داروی موثری برای پیشگیری یا درمان کووید-۱۹ وجود ندارد، محققین دنیا با افزایش آگاهی از ویژگی های ساختاری و رفتارشناسی ویروس، در تلاش برای تولید دارو و واکسن موثر هستند ولی تا کسب نتایج قطعی، تنها راه، پیشگیری و کنترل بیماری با رعایت پروتکل های بهداشتی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا زیارتی
Department of Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Islamic Azad University, Jahrom, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :