اثرات نقدینگی و تورم بر میزان منابع قرض الحسنه در اقتصاد ایرانی -اسلامی بین سال های ۱۳۹۳ _۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توانمندی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MIAE01_0435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش رحیمی پردنجانی

دانشجوی کارشناسی علوم مهندسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون

چکیده

هدف از این پژوهش اثرات و روابط نقدینگی و تورم بر روی میزان سپرده های قرض الحسنه پس انداز ؛ جهت ارتقا و توسعه این منابع و اجرای بانکداری بدون ربای ایرانی _اسلامی در جامعه است .نقدینگی و تورم دو عامل تاثیر گذار در اقتصاد می باشد . پژوهش های پیشین بیانگر اثرات منفی تورم و کاهش قدرت خرید بر روی مقدار سپرده گذاری ها می باشد با استفاده از مطالعه آمار های سال ۱۳۹۳ _۱۴۰۰بانک مرکزی جمهوری اسلامی و مرکز آمار ایران ؛ تحلیل استنباطی -آماری و مقایسه ای انجام شده است .نتیجه گرفته شد که مردم رغبتشان نسبت به سپردهگذاری کاهش یافته ولی تمایل آنها به سپردهگذاری قرض الحسنه پس انداز افزایش یافته و همواره میزان قرض الحسنه پس انداز با رشد چشمگیر همراه بوده است .تورم و نقدینگی به طور حتمی روی کاهش سپرده های غیر دیداری (شبه پول)اثر منفی گذاشته ولی نمی توان این عوامل را بر تجهیز منابع قرض الحسنه مثبت قلمداد کرد بلکه ایجاد کننده اثرات کاهنده و فرسایشی روی میزان سپرده قرض الحسنه بوده اند.

کلیدواژه ها

قرض الحسنه ؛تورم؛ بدون ربا؛ سپرده؛ نقدینگی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.