ارائه مدلی کارآمد برای ارزیابی ریسک های مالی بر اساس شبکه های عصبی مصنوعی (مورد مطالعه : شعب بانک تجارت شهر تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توانمندی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MIAE01_0372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر اسمعیلی آتشگاه

کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشگاه شهاب دانش قم، ایران .

رسول یاری فرد

استاد گروه حسابداری، دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشگاه شهاب دانش قم، ایران.

چکیده

با توجه به تحولات آزادسازی مالی و نوآوری بانکی ، ماهیت ریسک های بانکی تغییر کرده است که منجر به استفاده از ابزارهای مالی جدید می شود. بنابراین بانک ها به طور فزاینده ای ارزیابی ریسک را برای اجتناب از آن اتخاذ می کنند. بنابراین ، این پژوهش مدل جدیدی را برای کمک به مدیریت ریسک مالی مبتنی بر هوش مصنوعی شرح می دهد. بانک تجارت با مدیریت موثر بر انواع ریسک ها خصوصا شناسایی و تحلیل ریسک های مالی موجود در بانک و همچنین تدوین و اتخاذ سیاست ها و دستورالعمل کاربردی ، باید یک ارزیابی جامع از تمام عوامل تاثیر گذار بر روابط کاری و مالی خود را به انجام رساند تا از آن طریق میزان و اثرات ریسک را کاهش دهد. بر اساس دادههای جمع آوری شده از شعب بانک تجارت تهران، دقت طبقه بندی و کاربرد چندین مدل شبکه عصبی رایج مقایسه شده است و بنابراین پیشنهادهای متناظری برای کاربرد خاص مدل ارزیابی ریسک مالی پیشنهاد می گردد. علاوه بر این ، میزان خطای چندین مدل رایج ارزیابی ریسک مالی بررسی شده است . نتایج تجربی نشان داد که شبکه عصبی احتمالی (PNN) دارای کمترین میزان خطا و خطای نوع دوم می باشد. تا جایی که بررسی شده است ، این اولین کاری است که تاثیر ریسک نقدینگی ، اعتباری و سرمایه را بر سودآوری مطالعه می کند و به عملکردی پیشرفته با MSE بسیار پایین دست می یابد.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی ، شبکه عصبی ، ریسک ، مدیریت ریسک ، بانکداری .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.