شناسایی گونه های انتروکوکسی با پتانسیل پروبیوتیکی جدا شده از پنیر سنتی شهرستان کلیبر با استفاده از توالی یابی و برش آنزیمی ژن 16SrDNA
محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 693
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PROBIOTIC01_095
تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1391
چکیده مقاله:
سویه های انتروکوکسیایی از منابع لبنی به طور وسیعی بوسیله کیتهای بیوشیمیایی مطالعه نشده اند، بنابراین ممکن است با این روشها بدرستی شناسایی نشوند. در این مطالعه یک روش مبتنی برPCR توسعه دادیم که با هدف قرار دادن ژن 16srDNA اجازه شناسایی انتروکوکسی را در سطح جنس و گونه میدهد.یک جفت آغازگر بر اساس منطقه حفاظت شده توالیهای ژن 16srNDA انتروکوکسی ها طراحی شد. با استفاده از PCR ژنهای 16srDNA شش سویه انتروکوکسی مختلف جدا شده از پنیر سنتی کلیبر به طور انتخابی از DNA ژنومی تکثیر شدند. محصولات PCR بر روی ژل آگارز 1/5 درصد آنالیز و جهت انجام توالی یابی و هضم آنزیمی، با اندونوکلئازهای محدودگر Taql و Mspl خالص شدند.آغازگرهای طراحی شده ژن 16srDNA 16 را در همه سویه ها با موفقیت تکثیر دادند. محصولات PCR به اندازه تفریبی 1500 جفت نوکلئوتید حاصل شدند. نتایج توالی یابی(ناقص) نشان داد که یکی از ایزوله ها بوسیله مطالعات فنوتیپی به اشتباه به عنوان انتروکوکسی فکالیس شناسایی شده است، از طرفی تفکیک این ایزوله بین انتروکوکسی فیشیوم و انتروکوکسی دورانس بوسیله توالی یابی میسر نشد. زمانی که قطعات تکثیر یافته بوسیله آنزیمهای Taql و Mspl برش داده شدند، سه الگوی برشی برای 6 سویه انتروکوکسی بدست آمد. همچنین ایزوله به اشتباه شناسایی شده به عنوان انتروکوکسی دورانس شناسایی گردید. در مورد بقیه ایزوله ها نتایج حاصل از سه روش فنوتیپی، توالی یابی و برش قطعات 16srDNA با هم موافق بودند.برش آنزیمی 16srDNA برای تفکیک گونه های نزدیک به هم در مواردی که توالی یابی ژن 16srDNA به صورت ناقص انجام می گیرد، روشی کارآ می باشد.
کلیدواژه ها:
توالی یابی- انتروکوکسی - آنزیمهای محدودگر
نویسندگان
صولت اسلامی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور
محمدامین حجازی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور
غلامحسین ابراهیمی پور
دانشگاه شهید بهشتی تهران – دانشکده علوم زیستی
ابوالفضل برزگری
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور