اثر منیزیم جیره بر پارامترهای تولیدمثلی و بیان ژن های ماتریکس متالوپروتئیناز ۲ و ۹ و مهارکننده بافتی ۲ در جفت گاوهای هلشتاین
محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 54، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 243
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-54-2_002
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402
چکیده مقاله:
هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر منیزیم جیره بر عملکرد تولید مثلی و بیان ژن های متالوپروتئیناز ۲ (MMP-۲)، متالوپروتئیناز ۹ (MMP-۹) و مهارکننده بافتی ۲(TIMP-۲) در جفت بود. تعداد ۵۰ راس گاو در هر تیمار از ۳ هفته مانده به زایش به طور تصادفی به چهار تیمار آزمایشی اختصاص یافتند. تیمار ها شامل تیمار شاهد (منیزیم در سطح توصیه های (NRC)، تیمار سولفات منیزیم، تیمار کربنات منیزیم و تیمار اکسید منیزیم (منیزیم ۶/۰ درصد ماده خشک جیره) بود. پس از زایش از جفت هر گاو نمونه برداری انجام شده و بیان نسبی ژن ها مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری از خون پیش و پس از زایش انجام شده و متابولیت های پلاسما اندازه گیری شد. در تیمار اکسید منیزیم و سولفات منیزیم بیان ژن MMP-۹ بالاتر بود و درصد جفت ماندگی در تیمارهای آزمایشی پائین تر از گروه شاهد بود (۰۵/۰>P ) تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی داری بر بیان ژن هایMMP-۲ و TIMP-۲ نداشتند. جیره های آزمایشی باعث بهبود وضعیت منیزیم و انسولین پلاسما و کاهش معنی دار NEFA شدند (۰۵/۰>P) تیمارها تاثیری بر امتیاز برگشت رحمی، اولین فحلی و تعداد تلقیح نداشتند. تیمار اکسید منیزیم آبستنی در اولین تلقیح و آبستنی تا روز ۲۱۰ پس از زایش را بهبود داد. دام ها در تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه شاهد روزهای باز کمتری داشتند (۰۵/۰> P) نتایج نشان داد که افزایش منیزیم جیره در مقایسه با توصیه های NRC (۲۰۰۱) می تواند منجر به کاهش جفت ماندگی و بهبود باروری شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرود احسان بخش
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
حمید امانلو
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
محمد حسین شهیر
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :