تعیین بخش های پیشران اقتصادی استان کرمانشاه با رویکرد جدول داده ستانده منطقه ای و بر مبنای شاخص MFLQ
محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 27، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 151
فایل این مقاله در 43 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPBUD-27-4_004
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402
چکیده مقاله:
تخصیص منابع محدود اقتصادی، به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته که با کمبود نسبی امکانات تولید مواجه هستند، به عنوان هدف کلی، باعث شده که راهبرد رشد نامتعادل در مقابل راهبرد رشد متعادل تعریف و به کار گرفته شود. یکی از روش هایی که توسط اقتصاددانان برای تحلیل های منطقه ای و بین منطقه ای استفاده می شود، تکنیک داده-ستانده است. استفاده از الگوهای داده-ستانده نیازمند دسترسی به جدول داده-ستانده در سطح منطقه است؛ و برتری تکنیک داده-ستانده این است که تهیه این جدول برای یک سال امکان استفاده از آن را در برنامهریزی های میان مدت و کوتاه مدت طی دستکم سه تا پنج سال بدون نگرانی فراهم می کند. در این پژوهش، تلاش میشود که با استفاده از داده های تولید و ارزش افزوده بخش های اقتصادی استان کرمانشاه بر اساس جدول داده-ستانده ملی و تبدیل ضرایب آن به ضرایب منطقه ای، پیوندهای پسین و پیشین بین بخش ها و همچنین بخش های پیشران اقتصادی، با توجه به شاخص هیرشمن-راسمونسن، شناسایی شوند.
کلیدواژه ها:
Kermanshah Province ، Input-Output Table ، Backward and Forward Linkage ، Hirschman-Rasmoonsen Index ، Economic Drivers. ، استان کرمانشاه ، جدول داده- ستانده ، پیوندهای پسین و پیشین ، شاخص هیرشمن راسمونسن ، بخش های پیشران اقتصادی
نویسندگان
آزاد خانزادی
Department of Economics, Razee University, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :