بررسی برخی از خصوصیات مورفولوژیکی، فلورسانس کلروفیل و شاخص های فتوسنتزی در گیاهان نخل مرداب (Cyperus alternifolius) وتیور (Vetiveria zizanioides) و آلوئه ورا (Aloe vera) تحت آبیاری با پساب های شهری و صنعتی
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 12، شماره: 53
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 195
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-12-53_021
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1402
چکیده مقاله:
آلوده شدن خاک با پساب شهری و صنعتی حاوی فلزات سنگین، یکی از جدی ترین مشکلات زیست محیطی است وگیاه پالایی یک روش زیستی و مقرون به صرفه جهت حذف فلزات سنگین از خاک و محیط زیست آلوده است. در این راستا انتخاب گیاه مناسب برای گیاه پالایی با توجه به نوع آلودگی، بسیار مهم است. از آنجایی که علاوه بر مقدار جذب فلزات سنگین، خصوصیات موفولوژیک و فیزیولوژیک گیاهان نیز در بحث گیاه پالایی دارای اهمیت است، لذا آزمایشی با هدف بررسی برخی خصوصیات مورفولوژیک و مولفه های فلورسانس کلروفیل و محتوای رنگیزههای فتوسنتزی سه گیاه نخل مرداب، وتیور و آلوئه ورا تحت تیمار دو نوع پساب شهری و صنعتی طراحی شد. نتایج نشان داد که تیمار های پساب شهری و صنعتی باعث ایجاد تغییرات معنی داری در تمام پارامترهای مورد بررسی شدند و اثر متقابل پساب و گونه گیاهی بر وزن تر ریشه و اندام هوایی، وزن خشک اندام هوایی، F۰، Fm، Fv، کلروفیل a، b و کلروفیل a+b معنی دار و برای بقیه مولفه های ارزیابیشده معنی دار نبود. در مجموع براساس مولفه های مورد آزمایش در این تحقیق می توان گفت که در خاک آلوده به پساب شهری، گیاهان وتیور و نخل مرداب و در خاک آلوده به پساب صنعتی، گیاهان وتیور و آلوئه ورا بهتر عمل کردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساره ابراهیمی
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
سید مهدی رضوی
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
منصور افشار محمدیان
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :