تبیین و اعتبار سنجی مولفه ها و شاخص های بین المللی سازی دانشکده های مجازی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 236
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-10-6_011
تاریخ نمایه سازی: 6 تیر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تبیین و اعتبار سنجی مولفه ها و شاخص های بین المللی سازی دانشکده های مجازی انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی- تحلیلی است. در مرحله اول با رویکرد اکتشافی تطبیقی و مطالعه ادبیات، مراحل فرایند بین المللی سازی آموزش شناسایی و مولفه های تاثیرگذار بر آن احصاء گردیده اند، سپس مولفه ها با آزمون تی مستقل اعتبارسنجی شده اند (۱۰۰ نفر نمونه)، در مرحله بعد با استفاده از روش دلفی شاخص هایی برای این ابعاد معرفی شده (۲۰ نفر نمونه) و در انتها با اجرای مدلهای ساختاری (۲۵۰ نفر نمونه) به اکتشاف و تایید آنها پرداخته شده است.
یافته ها: نتایج حاصل از اعتبار سنجی مولفه ها نشان می دهد با توجه به اینکه پی مقدار سطح کفایت مطلوب در تمامی مولفه ها بیشتر از ۰.۰۵ است فرض صفر که کفایت مطلوب شاخصهای بین المللی سازی آموزش است مورد تایید قرار گرفته است، بنابراین ۱۳ مولفه به عنوان ابعاد موثر «بین المللی سازی آموزش» معرفی شده اند. سپس با استفاده از تکنیک دلفی ۴۱ شاخص به عنوان شاخص های موثر؛ معرفی و با استفاده از معادلات ساختاری مورد تائید قرار گرفته اند.
نتیجه گیری: شاخص ها و مولفه های مطلوب بین المللی سازی آموزش مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند و سعی شده است زمینه ای فراهم شود تا با تدوین این شاخص های غالب، طراحی دانشکده های بین المللی مجازی و اقدامی در جهت تحقق این امر مهم فراهم آید.
کلیدواژه ها:
Internationalization Indicators ، validation ، virtual and distance education ، virtual colleges. ، شاخص های بین المللی سازی ، اعتبارسنجی ، آموزش مجازی و از دور ، دانشکده مجازی
نویسندگان
آزیتا سلاجقه
Department of Distance learning, Faculty of Psychology and Educational Science, Payame Noor University, Tehran, Iran
مهران فرج اللهی
Department of Distance learning, Faculty of Psychology and Educational Science, Payame Noor University, Tehran, Iran
نعمت الله موسی پور
Department of Curriculum, faculty of psychology and Educational Science, Farhangian University, Tehran, Iran
محمدرضا سرمدی
Department of Distance learning, Faculty of Psychology and Educational Science, Payame Noor University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :