راهبردهای ارتقای سلامت روانی کودکان و نوجوانان در طی پاندمی کووید-۱۹: مروری روایتی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 119

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMARMED-3-5_002

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: تعطیلی مدارس، قرنطینه خانگی و تغییر در روابط اجتماعی در زمان پاندمی کووید-۱۹ از عوامل مهم و تاثیرگذار بر سلامت جسمی و روانی کودکان و نوجوانان بوده و از طرق مختلف در این افراد که آسیب­ پذیری بالایی دارند باعث ایجاد مشکلات روان­شناختی متعدد می­ گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی، شناخت و ارائه مداخلات روان­شناختی تاثیرگذار بر سلامت روانی کودکان و نوجوانان انجام شد. روش ها: این مطالعه مروری روایتی به بررسی تحقیقات انجام شده در زمینه پیامدها و ارائه مداخلات روان­شناختی برای سلامت روانی کودکان و نوجوانان در زمان پاندمی کووید-۱۹ از تاریخ ۲۱ ژولای ۲۰۲۰ تا ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ پرداخته است. بدین منظور، این تحقیق با استفاده از کلیدواژه های پاندمی کووید-۱۹، سلامت روانی کودکان و نوجوانان و مداخلات روان­شناختی در کودکان و نوجوانان در بحران­ها با جستجو در سایت­های معتبر پاب­مد، ساینس دایرکت، اسکوپوس، گوگل اسکالر انجام گردید. یافته ها: در مجموع، از تعداد ۱۲۸ مقاله به­دست آمده، تعداد ۴۶ مقاله مورد مطالعه نهایی قرار گرفت. بر اساس نتایج به­دست آمده، فاکتورهایی مانند ترس طولانی­مدت از ابتلا به ویروس، کاهش ارتباط با افراد در فضای آموزشی، کمبود فضای مناسب خانه، احساس ناکامی و کسالت، و نهایتا مشکلات مالی والدین از مهم­ترین عواملی هستند که ممکن است تاثیرات قابل توجهی بر روی سلامت روانی کودکان و نوجوانان ایجاد نمایند. نتیجه گیری: از آنجایی که ریشه بیشتر اختلالات روان­شناختی در دوران حساس کودکی است و کودکان و نوجوانان در یک دوره بسیار حساس رشد روانی خود قرار دارند، مراقبت از سلامت روانی این افراد در طی بحران­ هایی مثل پاندمی کووید-۱۹ بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، با بررسی و شناسایی به ­موقع اختلالات سلامت روانی در کودکان و نوجوانان و به­دنبال آن علت­یابی این آسیب­ها در طی پاندمی کووید-۱۹ و نهایتا، با ارائه راهکارهای سودمند و مداخلات بازدارنده می­توان از بروز این اختلالات در کودکان و نوجوانان در طی این پاندمی جلوگیری نمود.

نویسندگان

شیما شهیاد

Baqiyatallah University of Medical Sciences

محمدتقی محمدی

Department of Physiology and Medical Physics, School of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Zhu H, Wei L, Niu P. The novel coronavirus outbreak ...
  • Gurwitz D. Angiotensin receptor blockers as tentative SARS‐CoV‐۲ therapeutics. Drug ...
  • Shahyad S, Mohammadi MT. Psychological Impacts of Covid-۱۹ Outbreak on ...
  • Mohammadi MT. Physiological basis of using extracorporeal membrane oxygenation (ECMO) ...
  • Viner RM, Russell SJ, Croker H, Packer J, Ward J, ...
  • Brooks SK, Webster RK, Smith LE, Woodland L, Wessely S, ...
  • Hall H. The effect of the COVID-۱۹ pandemic on healthcare ...
  • Oppenheimer C. Use of bibliotherapy as an adjunctive therapy with ...
  • Paris MM, Carter BL, Day SX, Armsworth MW. Grief and ...
  • Kazemi H, khodabakhshi-koolaee a. Comparative Study of the Concept of ...
  • Stein A, Dalton L, Rapa E, Bluebond-Langner M, Hanington L, ...
  • نمایش کامل مراجع