بررسی فعالیت ضدمیکروبی باکتری های مرتبط با اسفنج دریاییHaliclona sp جمع آوری شده از خلیج فارس
محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 4، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-4-4_003
تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: برای غلبه بر بحران مقاومت آنتی بیوتیکی، توسعه آنتی بیوتیک های موثرتر و بدون عوارض جانبی یک نیاز فوری است. این در حالی است که باکتری های مرتبط با اسفنج های دریایی با دارا بودن تنوع زیادی از متابولیت های ثانویه، پتانسیل مناسبی برای کشف ترکیبات ضدمیکروبی جدید دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین فعالیت ضدمیکروبی باکتری های مرتبط با اسفنج دریایی Haliclona sp جمع آوری شده از خلیج فارس انجام شد.
روش ها: در مطالعه حاضر، اثرات ضدمیکروبی باکتری های مرتبط با اسفنج دریایی Haliclona sp. جمع آوری شده از جزایر لارک و کیش در خلیج فارس، علیه باکتری گرم مثبت Micrococcus luteus مورد مطالعه قرار گرفت. بعد از شناسایی و جداسازی نمونه ها، خالص سازی باکتری های مرتبط با اسفنج انجام شد. جداسازی و خالص سازی بر روی محیط های کشت شاملStarch caseinnitrate agar ، Marine zobell agar، Glycerol asparagine agar، Marinesponge agar انجام گرفت. سپس به منظور غربالگری فعالیت های زیستی باکتری های خالص سازی شده، از محیط کشت نوترینت براث استفاده گردید. در نهایت فعالیت ضدمیکروبی باکتری های جداسازی شده با استفاده از روش انتشار از چاهک، در مقابل باکتری گرم مثبت Micrococcus luteus مورد سنجش قرار گرفت.
یافته ها: بیشترین میزان باکتری مرتبط با اسفنج دریایی Haliclona sp. به ترتیب مربوط به محیط های کشت MSA، SCNA، MZA و GAA با جداسازیCFUg-۱ ۰۵/۰±۸۸/۵، ۰۵/۰±۸۷/۴، ۰۳/۰±۲۰/۴ و ۲۳/۰±۷۵/۲ مربوط به اسفنج های جمع آوری شده از جزیره لارک و جداسازی CFUg-۱ ۰۷/۰±۱۵/۶، ۰۵/۰±۰۸/۵، ۰۷/۰±۹۰/۴ و ۱۹/۰±۱۹/۴ مربوط به اسفنج های جمع آوری شده از جزیره کیش می باشد. در نتیجه خالص سازی نزدیک به ۱۲۱ سویه باکتری تخلیص شد که ۱۲ سویه باکتری خالص سازی شده دارای فعالیت ضد باکتریایی بودند.
نتیجه گیری: یافته های حاضر نشان داد که اسفنج دریایی Haliclona sp. دارای اثرات ضد باکتریایی قابل ملاحظه ای است؛ در نتیجه این اسفنج دریایی کاندیدای مناسبی در مطالعات آینده برای جداسازی ترکیبات موثر ضد باکتری می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نحله نصیری
Faculty of Marine Sience and Tecnology, University of Hormozgan, Bandar abbas, Iran
محمدرضا طاهری زاده
Department of Marine Biology, Faculty of Marine Sience and Tecnology, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
محسن گذری
Fisheries Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Bandar Abbas, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :