بررسی روابط دانشگاه و صنعت در ایران: مطالعه تطبیقی با توجه به تجربیات کشورهای موفق

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت، آینده نگری، کارآفرینی و صنعت در آموزش عالی
  • کد COI اختصاصی: IICMFEIHE01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم صالحی عمران

دانشیار دانشگاه مازندران

حسین چهار باشلو

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزش

چکیده

ارتباط دو نهاد دانشگاه و صنعت از ضروری ترین مناسبات هر جامعه ای است که به رشد و شکوفایی این دو نهاد و نیز توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه منجر خواهد شد. ارتباط دانشگاه با صنعت از سابقه طولانی به ویژه در کشورهای توسعه یافته برخوردار است. تجربه کشورهای موفق جهان حاکی از آن است که ایجاد و باروری چنین رابطه ای عاملی مهم در رشد و توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی آن ها بوده است. تجاربی که کشورهای موفق و پیشرو در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت کسب کرده اند حائز اهمیت فراوانی است. بررسی و برشمردن تجارب کسب شده در این کشورها، برای کشورهایی که خواهان و علاقمند به برقراری و بهبود روابط بین این دو نهاد در جامعه هستند، بسیار آموزنده خواهد بود. به علاوه، در برنامه چهارم توسعه کشور، ارتباط دانشگاه و صنعت با هدف توسعه فناوری مورد تأکید خاص قرار گرفته است. با توجه به این مهم، در این تحقیق، به اهمیت و ضرورت ارتباط نظام مند دانشگاه با صنعت در عصر دانش و اقتصاد مبتنی بر دانش اشاره شده است. در بخش بعدی، به مطالعه تطبیقی کشورهای موفق منجمله، انگستان،امریکا، ژاپن، استرالیا، ایتالیا و کره جنوبی با استفاده از روش جورج بردی پرداخته و درصدد تبیین و ترسیم عوامل و فاکتورهای تأثیر گذار بر روابط دانشگاه و صنعت در کشورهای مطروحه است. بخش پایانی این مقاله، در باره سیستم ارتباط دانشگاه با صنعت در ایران و چالشهای فراروی آن با رویکرد توصیفی- تفسیری و مقایسه آن با کشورهای فوق الذکر می باشد. کاربردی کردن تحقیقات دانشگاهی، تشکیل مراکز تحقیقاتی مشترک دانشگاه با صنعت، کارآموزی دانشجویان در صنعت و تجاری سازی تحقیقاتت دانشگاهی، برخی نکاتی است که لاجرم دانشگاه برای بهبود روابط با صنعت باید آنها را جامعه عمل بپوشاند. نتیجه گیری مقاله توصیه هایی برای تحقیق این هدف است.

کلیدواژه ها

دانشگاه، صنعت، مطالعه تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.