بررسی اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی مرزنجوش (Origanum majorana) و ویتامین c بر ساختار بافتی بیضه به دنبال چرخش و باز چرخش در رت بالغ
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 27، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 176
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-27-2_002
تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: پیچ خوردگی بیضه در اثر چرخش طناب اسپرماتیک ایجاد می شود و یک مورد اورژانسی می باشد. لذا جراحی جهت اصلاح پیچ خوردگی و درمان ایسکمی حاد، ضروری است. یکی از راه های درمانی جهت کاهش عوارض، استفاده از ترکیبات گیاهی می باشد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی اثرات مرزنجوش و ویتامین C بر تورشن بیضه، جهت کاهش عوارش آن می باشد.
مواد و روش ها: بدین منظور از ۳۰ سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار استفاده شد که به صورت تصادفی به ۵ گروه ۶ تایی تقسیم و به مدت ۲۱ روز تحت تیمار قرار گرفتند. به گروه کنترل منفی هر روز، به حجم مساوی سایر گروه ها، آب مقطر به صورت خوراکی داده شد. گروه کنترل مثبت، القای چرخش / بازچرخش را بدون دریافت عصاره و ویتامین C داشتند. سایر گروه ها نیز القای چرخش / بازچرخش را با یکی از موارد زیر، بدین صورت دریافت کردند: گروه سوم تزریق عصاره مرزنجوش (۲۵۰ mg/kg)، گروه چهارم: تزریق ویتامین C (۲۰ میلی گرم / کیلوگرم)، گروه پنجم: تزریق ویتامین C و عصاره مرزنجوش. در پایان پارامترهای هیستوپاتولوژیک، اسپرم و فاکتورهای استرس اکسیداتیو با آزمون ANOVAمورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: میانگین درصد حرکات پیش رونده، اشکال طبیعی و تعداد اسپرم ها در گروه های تیمارشده با ویتامین C و عصاره مرزنجوش در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری داشتند (۰/۰۵
ویتامین C ، لوله های اسپرم ساز دارای تراکم و قطر مناسب و انواع رده های سلولی بودند. نتیجه گیری: عصاره مرزنجوش به همراه ویتامین C موجب بهبود پارامترهای اسپرمی، افزایش تعداد اسپرم و کاهش آتروفی لوله های اسپرم ساز در موش های صحرایی می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد بهبهانی
Graduate of Vet Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, I.R. Iran.
الهام مقتدایی خوزاسگانی
Department of Pathobiology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, I.R. Iran.
مهدی فرید
Department of Clinical Science, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :