درآمدی بر مقالات مروری نقادانه
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-22-3_001
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1402
چکیده مقاله:
تا کنون در مجله دانشگاه پیرامون آشنایی با انواع مطالعات مروری، مقالاتی را به چاپ رسانده ایم [۸-۱]. یکی از انواع مقالات مروری دیگری که دانشمندان می توانند در حوزه سلامت به رشته تحریر درآوردند، با عنوان مرور نقادانه
(Critical review) نامیده می شود. مقالات مروری نقادانه با این هدف به رشته تحریر درمی آیند که نویسندگان آن ها نشان بدهند، ضمن این که جستجوی گسترده ای در متون موجود پیرامون موضوع مورد نظر به عمل آورده اند، این متون را با دیدی کاملا انتقادی، مورد ارزشیابی قرار داده اند.
در واقع محققین با انجام این مطالعات مروری به دنبال آن هستند تا پیرامون موضوع مورد نظر، دیدگاه نوینی را مطرح کنند تا بتوانند مبنایی برای مطالعات بعدی فراهم آورند. این مطالعات مانند سایر مقالات مروری، نقطه پایانی برای پاسخ دادن به یک سوال تا زمان کنونی، نیستند. بلکه آن ها با دیدی انتقادی، مدلی مفهومی را تدوین می نمایند که نقطه شروعی برای انجام مطالعات بعدی خواهند بود [۹].
این مطالعات با بررسی موشکافانه کارهای انجام شده، ارزش ذاتی مطالعاتی را که تا کنون پیرامون موضوع مورد نظر به عمل آمده است را مشخص کرده و سپس سعی می کنند تا یک نحله فکری (School of thought) جدیدی را برای انجام مطالعات بعدی و آزمایش میزان صحت آن، فراهم نمایند. از این رو، در این قبیل مطالعات، محققین می توانند شیوه استراتژی جستجوی خود و همچنین نحوه بررسی کیفیت مقالات مورد بررسی خود را ذکر ننمایند. همین نکته سبب خواهد شد تا جمع بندی به عمل آمده تا اندازه ای ذهنی (Subjective) باشد. با این وجود، مقالات مروری نقادانه، نقطه شروعی برای انجام مطالعات بعدی خواهند بود [۹].
برای نمونه، راقم این سطور در مطالعه مروری نقادانه که در سال ۲۰۱۰ میلادی، پیرامون افزایش خودکشی در زنان تازه ازدواج کرده در کشورهای مسلمان به عمل آورد، نشان داد نه تنها مطالعات موجود، رخداد چنین افزایشی را تایید می نمایند، بلکه از نظر مفهومی، مدلی را نیز برای توجیه این افزایش مطرح کرد [۱۰]. مدل ارائه شده در این مطالعه، نه تنها توسط مطالعه بعدی مورد مورد تایید قرار گرفت [۱۱]، بلکه مبنایی را برای یک همکاری بین المللی در این زمینه نیز فراهم آورد [۱۲].
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن رضائیان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :