مدلسازی وارون سه بعدی داده های گرانی و مغناطیس سنجی و مقایسه آن با داده های حفاری (مطالعه موردی ، محدوده اکتشافی نگین - یزد)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 98

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GCI20_007

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

چکیده مقاله:

اخیرا مدلسازی سه بعدی داده های ژئوفیزیکی مانند گرانی و مغناطیس سنجی جهت مطالعه کانی سازی در مناطق پوشیده از آبرفت که شواهد زمین شناسی کمی از کانی سازی در سطح دارند، می تواند به فرایند اکتشاف و انتخاب بهینه مناطق مستعد کانی سازی کمک شایانی انجام دهد. مدلسازی سه بعدی وارون با استفاده از الگوریتم لی - الدنبرگ برای هر مجموعه داده گرانی و مغناطیس برای مطالعه شکل و توزیع چگالی و خود پذیری مغناطیسی ، مطابق آنچه در این تحقیق برای مطالعه محدوده نگین استفاده شده است ، می تواند باعث ایجاد یک انطباق مناسب بین نتایج وارون سازی و نتایج حفاری های انجام شده گردد. نتایج مدلسازی وارون انجام شده وجود یک توده نفوذی مرتبط با کانی سازی را در عمق ۶۰ متری تایید می کند که با داده های حفاری صورت گرفته در محدوده انطباق قابل قبولی دارد.

کلیدواژه ها:

وارون سازی سه بعدی ، داده های گرانی و مغناطیس سنجی ، الگوریتم لی -الدنبرگ

نویسندگان

اله یار خوجم لی

شرکت مهندسین مشاور کاوا کآرای نوین معدن

علی نجاتی کلاته

شرکت مهندسین مشاور کاوا ک آرای نوین معدن،دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علی رهنما

شرکت مهندسین مشاور کاواک آرای نوین معد