تحلیل ساختار توصیفی و محتوایی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی حوزه مهندسی عمران در Web of Science

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 135

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CJS-10-1_001

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: مهندسی عمران یکی از قدیمی ترین و گسترده ترین حرفه های مهندسی است. هدف از انجام پژوهش حاضر تحلیل ساختار توصیفی و محتوایی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی حوزه مهندسی عمران در پایگاه وب­ آو­ساینس طی سال­ های ۲۰۲۲-۲۰۱۳ است. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از لحاظ رویکرد از نوع کمی و به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها توصیفی-تحلیلی است که جامعه آماری آن را کلیه تولیدات علمی دانشمندان ایرانی حوزه مهندسی عمران در Web of Science طی سال های ۲۰۲۲-۲۰۱۳ تشکیل می دهد. این پژوهش با روش علم سنجی انجام شده است که جهت ترسیم نقشه های علمی از نرم­ افزار VOSviewer و برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از نرم ­افزار Excel و SPSS استفاده شده است. برای نرمال بودن یا نبودن داده از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف استفاده شد. همچنین جهت بررسی فرضیه ­های پژوهش، ضریب همبستگی اسپیرمن محاسبه گردید. یافته ها: بیشترین مدارک در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است. ۹۹/۹ درصد از مدارک به زبان انگلیسی نوشته شده اند. نویسندگان برتر ایرانی این حوزه نیز علی کاوه با بیشترین تعداد تولیدات علمی (۱۸۸ مدرک)، مهدی شریعتی با دریافت بیشترین میزان استناد (۴۹۱۷ استناد) و امید بزرگ حداد با بیشترین قدرت پیوند کل (۲۳۰ قدرت پیوند کل) هستند. Optimization (قدرت پیوند کل ۶۸۹) بیشترین اهمیت را در شبکه و میزان مرکزیت داشته است. همچنین بین تعداد مدارک و تعداد استنادهای دانشگاه ها/سازمان های مشارکت کننده در تولید مدارک علمی حوزه مهندسی عمران در Web of Science رابطه معناداری وجود دارد (۰/۰۰۱>P). نتیجه گیری: بین تعداد مدارک و تعداد استنادهای نویسندگان ایرانی در حوزه مهندسی عمران رابطه معناداری وجود دارد، همچنین دانشگاه آزاد اسلامی در مرکز نقشه چگالی شبکه هم ­نویسندگی دانشگاه ها و موسسات حوزه مهندسی عمران قرار گرفته است که نشان دهنده اهمیت این دانشگاه در شبکه هم ­تالیفی موسسات است.

نویسندگان

علیرضا کریمی

Faculty of Technical and Engineering, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran

ساره کریمی

Faculty of Technical and Engineering, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran

احمدرضا ورناصری

Faculty of Management, University of Tehran, Tehran, Iran

سید عابدین حسینی آهنگری

Department of Medical Library and Information Sciences, School of Allied Medical Sciences, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

اطهره نقدی نژاد

Faculty of Management, University of Tehran, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kosky P, Balmer R, Keat W, Wise G. Exploring engineering: ...
  • Yazdani F, Sharifiyan Jazi F, Nasr Esfahani A, Shanesazzade A. ...
  • Bedford DA. Knowledge management education and training in academic institutions ...
  • Noroozi Chakoli A. Familiarization with basic scientometrics, concepts, relationships and ...
  • Baratlou F. Thematic trends of scientific productions related to Covid ...
  • Hazeri A, Makkizadeh F, Beyk Khormizi F. The Co-word Analysis ...
  • نمایش کامل مراجع