بررسی ساختار عاطفی راننده در محیط رانندگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا شیخ الاسلامی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمود صفارزاده

استاد، گروه مهندسی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

امیررضا ممدوحی

دانشیار، گروه مهندسی حملونقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مهدیه محمودآبادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

درک چگونگی تاثیر حالات عاطفی راننده بر رفتار رانندگی از عوامل مهم در توسعه سیستم های پیشرفته دستیاررآننده (ADAS) است که با سا زگاری و انعطاف پذیری قابل توجه. ایمنی در رانندگی را بهبود می بخشند. توجه بهپیچید گی های فراوان موضوع رفتار راننده. امروزه دامنه وسیعی از مطالعات را به خود اختصاص داده است. تئوری هایاخیر رفتار رانندگی با رویکرد انگیزه مبنا توجه قابل ملاحظه ای به ویژگی های شناختی راننده، به ویژه عواطف واحساسات راننده دارد. بسیاری از پژوهش های علمی بر مطالعه اثار احساسات درونی راننده بر نوع رفتار او و نتایجایمنی آن تمرکز داشته و نشان داده اند که رفتارهای پرخطر رانندگی با چه عواطفی در ارتباط است. اما بررسیعواطفی که محیط رانندگی در راننده القا نموده و او در طول رانندگی تجربه می کند. نیاز مطالعات بیشتری دارد.در مطالعه حاضر با هدف کمک به پوشش این خلاه در یک پرسشگری آنلاین، ۲۰ مورد از عواطف مختلف رانندگانمورد پرسشگری قرار گرفته و پاسخ های ۲۳۲ شرکت کننده در این مطالعه جمع آوری و تحلیل شده است. نتایجحاصل از این پرسشگری توسط روش تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) بررسی شده و نشان دهنده ساختاری ۴ عاملیاست. سپس به کمک تحلیل عاملی تاییدی (CFA) عوامل موثر در دو دسته احساسات منفی و مثبت. به صورت«ناراحتی»» «ترس»» «غرور» و «لذت» نام گذاری شدند.

کلیدواژه ها

رفتار رانندگی، تحلیل عاملی، عواطف راننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.