تحلیل ارزیابی و تحلیل مد ل برآورد تعداد تصادفات بر اساس سفرهای زیارتی (مطالعه موردی شهر قم)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید میرزائی ورزقانی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

علی نادران

استاد دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

عباس عبداله پور

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

شهر قم به عنوان یک پایگاه زیارتی مبدا و مقصد بسیاری از سفرهای زیارتی می باشد. تعدد این سفرهای در زمان هایمتفاوت سال با توجه به رخ دادهای مذهبی و فرهنگی افزایش و کاهش می یابد. با توجه به اهمیت مدل سازی تعدادتصادفات می توان اهمیت عوامل متفاوت در رخدادها را بدست آورد و با مدیریت آن می توان به افزایش سطح ایمنیپرداخت. ۳۱۱ ناحیه شهرداری مورد توجه و آنالیز قرار گرفت و بررسی ها نشسان می دهند که در هر ۱۰۰ سفر یکتصادف رخ داده است. میانگین تصادفات در ناحیه یک ۶۶ تصادف است و در نواحی که مکان زیارتی ندارد ۴۵ تصادفاست .در مقایسه مردان و زنان، زنان اندکی بیشتر نسبت به مردان سفرهای با هدف زیارتی انجام می دهند. ۵۲%سفرهای زیارتی توسط زنان در استان قم صورت گرفته است. در ۱۸% از سفرها با هدف زیارتی افراد با سن زیر ۲۰ سالحضور داشته اند .در ۳۳% سفرها با هدف زیارتی افراد با سن بالای ۳۰سال حضور داشته اند و در آخر در %۴۹ افراد بینسن ۲۰-۵۰ سال حضور داشته اند. مقدار ضریب تعیین مدل مقدار value/df برای مدل پواسون ۱۶ و برای مدل دو جمله ای منفی ۱.۱ بدست آمده است که برای مدل پولسون مقدار مناسبی نیست. بنابراین می توان نتیجه گرفت دادهدارای توزیع دوجمله ای منفی بوده اند. با توجه به ماتریس O-D سفرهاء همبستگی بین تصادفات گروهای سنی وجنسیتی و مقدار کم ضرایب آن. نشان از ضعیف بودن رابطه نها دارد همچنین حجم سفر و سرعت متوسط هر دو در نتیجه افزایش تعداد سفرها افزایش می یابند. تولید و جذب سفر، جمعیت و وسیله نقلیه- کیلومتر طی شده با متغیروابسته (تعداد تصادفات) رابطه مثبت دارد که نشان می دهد فراوانی تصادفات در نتیجه رشد یه عوامل فزایت یافته است.

کلیدواژه ها

سفر زیارتی، شدت تصادفات، مدل دو جمله ای منفی، مدل پواسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.