ترویج استفاده از دوچرخه در حم لونقل همگانی با تمرکز بر ماهیت غیرخطی عوامل محیطی (مطالعه موردی: تجربه دوچرخه اشتراکی در متروی نیانجینگ چین)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پژمان صالحی

دکترای مدیریت و مهندسی صنایع، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی

حسین رادمان پناه

کارشناس مهندسی برق، کارشناس تربیت بدنی و علوم ورزشی، رئیس سیروحرکت خط ۷ مترو تهران

چکیده

بهره گیری از رویکرد دوچرخه اشتراکی در حمل ونقل همگانی ریلی انعطاف پذیری ویژه ای به صنعت مترو داده و امکاناتصال پذیری سیستم های حمل ونقل عمومی را در شهرها بهبود می بخشد. گرچه مقوله دوچرخه اشتراکی در پژوهش هایزیادی موردتوجه قرارگرفته، اما رابطه میان محیط استفاده از دوچرخه اشتراکی و یکپارچگی رویکرد اشتراک دوچرخهدر مترو به معنای اشتراک دوچرخه در مبادی و مقاصد مترو همچنان خلا تحقیقات انجام شده محسوب می شود. در اینتحقیق با بهره گیری مجموعه داده های یکماهه از سوابق سفرهای صورت گرفته در متروی تهران و ترکیب آن با رویکرددوچرخه اشتراکی به مطالعه دقیق تر همبستگی میان محیط استفاده از دوچرخه اشتراکی در محیط های حمل ونقلیکپارچه پرداخته می شود.این پژوهش مدل ترکیبی تعمیم یافته از همبستگی زمانی به دست آمده از مشاهدات مکرر در طول زمان سفر با قطار وفضای محیطی وابسته به عامل نزدیکی یا دوری جغرافیایی به ایستگاه های مترو مدنظر محققان قرارگرفته است. نتایجاین مطالعه نشان میدهد که متغیرهای مرتبط اثرات غیرخطی قابل ملاحظه ای را بر یکپارچگی در حمل ونقل دوچرخهاشتراکی و مترو ایجاد می کنند .به عنوان نمونه تراکم جمعیت در نواحی جغرافیایی می تواند استفاده یکپارچه در فواصل زمانی معین را افزایش دهد ودرنتیجه به کاهش استفاده یکپارچه از رویکرد دوچرخه – مترو شود. همچنین لحاظ نمودن نسبت کاربری های تجاری وفضای سبز در بخش های منتهی به ایستگاه ها مترو متناسب بوده و لذا توازن مرتبط می تواند سودمندی مداخلات مرتبطبا کاربری اراضی شهری را به حداکثر ممکن افزایش دهد. یافته های تحقیق می تواند در سیاستگذاری توسعه محیط موثربوده و زمینه مناسبی را برای یکپارچه سازی سیستم های دوچرخه اشتراکی و مترو در سفرهای شهری فراهم نماید.

کلیدواژه ها

مترو، دوچرخه اشتراکی، عوامل محیطی ، ماهیت غیرخط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.