ارزیابی تبدیل Nonsubsampled Shearlet بر رویهمجوشی تصاویر MRI و PET

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 194

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EMAA24_075

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1402

چکیده مقاله:

در این مطالعه، ما یک چارچوب پیشرفته برای همجوشی تصاویر پزشکی با استفاده از تبدیل شرلت غیر نمونه برداری شده (NSST۱)، مبتنی بر تبدیلIHS۲ پیشنهاد میکنیم. همجوشی تصاویر پزشکی به عنوان یک روش موثر برای ادغام اطلاعات موجود در تصاویر پزشکی متعدد به عنوان یک تکنیک قدرتمند در کاربردهای بالینی مختلف مانند تشخیص بیماری و برنامه ریزی درمان ظاهر شده است. در سالهای اخیر، فناوری همجوشی تصاویر پزشکی به عنوان یک موضوع تحقیقاتی داغ مطرح شده است، زیرا روش تشخیص مبتنی بر این تصاویر به یک ابزار تجزیه و تحلیل بالقوه در برابر بیماریهای حیاتی مانند سرطان و آلزایمر تبدیل شده است. در دو دهه گذشته، پیشرفت فناوری به پزشکان این امکان را داده است که با تصویر رزونانس مغناطیسی((MRI۳ و یا توموگرافی کامپیوتری (CT۴) به سرعت تصاویر بدن انسان را با وضوح بالا به دست آورند. ولی برای تشخیص سرطان یا خونریزی داخلی این نوع تصویر کارآمد نبود، دستگاه هایی همانند پرتونگاری انتشار پوزیترون((PET۵ در تشخیص اختلالات مختلف بدن بسیار با ارزش میباشند. برای ارائه دقت تشخیصی بالاتر، بسیاری از مطالعات تمایل به ترکیب تجزیه و تحلیل تصاویر به دست آمده از روشهای مختلف یک بیمار دارند، که منجر به ایجاد همجوشی تصاویر پزشکی شد. لذا یک فرآیند کلیدی و اساسی، ترکیب و ادغام اطلاعات تصاویر مختلف است. دغام تصاویر چند کیفیتی مغز برای کاربردهای بالینی یک عملکرد بسیار مهم می باشد. معمولا، تصویر PETعمل کرد مغز را بیان میکند و دارای دقت و رزولوشن پایین میباشد، تصویر رزونانس مغناطیسی(MRI)۶ ساختمان و آناتومی بافتها را نشان میدهد و دارای دقت و رزولوشن بالا می باشد و دارای هیچ اطلاعات رنگی نمیباشد. برای غلبه بر این مشکل، از همجوشی تصاویر MRI با PET همان بخش های بدن استفاده میشود. یک تصویر ادغام شده شامل اطلاعات عملکردی با ویژگی ها ی مکانی مناسب میباشد به طوری که در آن اثری از اعوجاج مکانی و رنگی نباشد. هدف این مطالعه ترکیب هر دو تبدیل شرلت غیر نمونه برداری شده (NSST۷)، وIHS۸ برای ترکیب تصاویر PET و MRI بوده است که در مطالعات منتشر شده قبلی به آن اشاره ای نشده است. این ترکیب به این صورت انجام میشود که ابتدا از تصویرPET تبدیل IHS گرفته شده سپس از این تصویر و تصویر MRI تبدیل NSST گرفته میشود و همجوشی انجام میشود. نتایج به دست آمده از روش پیشنهاد شده در مطالعه نشان میدهد که این روش در ببشتر پارامترهای آماری نتایج بهتری را به نسبت مطالعات مشابه به دست آورده است و باعث افزایش اطلاعات وابسته به کاربرد موردنظر شده است و تاثیر بسزایی در تشخیص پزشک میگذارد.

کلیدواژه ها:

همجوشی تصویر (Image Fusion) ، تبدیل شرلت غیر نمونه برداری شده (Nonsubsampled Shearlet) ، تبدیل IHS (Intensity Hue Saturation) ، پرتونگاری انتشار پوزیترون (PET) ، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی .(MRI)

نویسندگان

محمدرضا جنانی

دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران پزشکی، تهران، ایران

محمود نظرپور

دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران پزشکی، تهران، ایران ،دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران