تعیین ارتباط بین سیستم های کنترل حمل و نقل ریلی شهری با کاهش سوانح ریلی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 50

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_134

تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1402

چکیده مقاله:

سیستم حمل و نقل ریلی هر کشور، نقش مهمی در جابجایی مسافر و کالا دارد. این صنعت با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد، امروزه توانسته است بیش از پیش توجه مهندسین حمل و نقل را به خود جلب کند. نرخ جابجایی مسافر و کالا در هر کشور، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که به وسیله آن می توان یک کشور را به سوی پیشرفت و توسعه در صنعت حمل و نقل سوق داد و در این میان، حمل و نقل ریلی نقش مهمی را ایفا می کند.از این رو هدف مقاله حاضر بررسی تعیین ارتباط بین سیستم های کنترل حمل و نقل ریلی شهری با کاهش سوانح ریلی می باشد، به منظور این هدف از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی بهره گرفته است. در ضمن در حمل و نقل بین شهری، کیفیت هر یک از سیستم های حمل و نقل، با توجه به توان رقابتی هر یک،با سایر سیستم ها ارزیابی می شود. این توان با توجه به مزایای حمل و نقل ریلی در مصرف کم انرژی، سرعت مناسب، ایمنی و آلودگی کمتر همراه با ظرفیت بیشتر در حمل و نقل مسافر و بویژه حمل و نقل بار اهمیت پیدامی کند. از طرفی، حوادث همچنان نگرانی اصلی در صنعت راه آهن است. عوامل بسیاری وجود دارند که دلایل اصلی تصادفات راه آهن هستند. در نتیجه نیاز است به منظور کاهش سوانح ریلی اقدامات موثری صورت پذیرد. یکی از روش های متداول، مقرون به صرفه و کارآمد در کاهش سوانح ریلی در دنیا، بکارگیری سیستم های هوشمند ریلی است. این مطالعه به بررسی جدیدترین راهکارها جهت کاهش سوانح و افزایش ایمن یدر حمل و نقل ریلی می پردازد. بدین منظور، پژوهش های مرتبط درسال های اخیر جمع آوری و مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج نشان می دهد، که با بکارگیری تدابیری مانند ایجاد راهکارها و اقدامات پیشگیرانه، تجزیه و تحلیل گسترده حوادث، استفاده از هوش مصنوعی برای ارزیابی خطر، تهیه مدل های پیش بینی تصادفات و استفاده ازروش های فرآیند مدیریت، می توان ایمنی مسافران را ارتقا و سوانح ریلی را کاهش داد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مسلم رزمجو

لیسانس ابزار دقیق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس اتاق کنترل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز

هادی کشاورز

کارشناس ارشد آموزش بهسازی منابع انسانی دانشگاه واحد ارسنجان، کارشناس امور اداری سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز

حسین زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدار مجتمع الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان، کارشناس اتاق کنترل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز