سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ارتباط بین مقادیر کرنش با برگوارگی و گسلش در مجموعه دگرگونی گل گهر، کوه تنبور، جنوبشرق پهنه دگرگونی سنندج- سیرجان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 322

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GSI41_211

تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1402

چکیده مقاله بررسی ارتباط بین مقادیر کرنش با برگوارگی و گسلش در مجموعه دگرگونی گل گهر، کوه تنبور، جنوبشرق پهنه دگرگونی سنندج- سیرجان

به دلیل پیچیدگی های ساختاری پهنه دگرگونی سنندج -سیرجان، ماهیت و مقادیر کرنش در هر بخش از این پهنه متفاوت است . با استفاده از تلفیق مطالعات ریزساختاری و واکاوی کرنش در هر بخش از این پهنه دگرگونی می توان روند تغییرات مکانی دگرشکلی را با دقت بیشتری بررسی و تحلیل نمود. در این پژوهش با استفاده از شواهد پتروفابریکی ، نوع و جهت غالب برش، مقادیر کرنش دوبعدی به روش Fry و ارتباط بین مقادیر کرنش به دست آمده با توزیع مکانی -هندسی گسل ها و برگوارگی در مجموعه دگرگونی گل گهر (ادیاکارن-کامبرین زیرین ) در کوه تنبور، جنوب شرق پهنه دگرگونی سنندج-سیرجان بررسی شده است . این مجموعه دگرگونی به طور عمده از انواع شیست ها به همراه اسلیت ، فیلیت ، کوارتزیت ، آمفیبولیت و ارتوگنیس تشکیل شده است . شاخص های ریزساختاری تعیین جهت برش مانند سطوح برشی S-C و C-C' ، پورفیروکلاست های نوع سیگما σ و دلتا δ، ریزساختارهای ماهی گون میکاها، کوارتزهای نواری همگی یک مولفه برشی غالب راستالغز راست بر را در این منطقه نشان می دهند. مقدار کرنش دوبعدی (Rs) حاصل از مطالعات Fry در صفحه XZ شیست ها بین ۵/۱-۷/۴ متغیر است . واکاوی کرنش نهایی بر روی کانی های کوارتز دگرشکل شده این شیست ها به همراه بارزسازی گسل های منطقه تطابق قابل قبولی را بین هندسه برگوارگی و هندسه فراوانی گسل های این مجموعه دگرگونی با توزیع مکانی مقادیر کرنش نشان می دهد. در واقع ، راستای محور کشیدگی اصلی (محور X بیضی کرنش ) موازی با راستای غالب شمالغرب-جنوب شرق (روند ساختاری پهنه دگرگونی سنندج-سیرجان) گسل ها و برگوارگی شیست ها است . هم چنین ، تطابق قابل قبولی بین محدوده های با بیشینه و کمینه کرنش دوبعدی با توزیع مکانی گسل ها گزارش می شود. این مساله بیانگر نقش کنترل کننده گسل ها و پهنه های برشی شکننده-شکل پذیر در توزیع فضایی (هندسه ) برگوارگی و کرنش دوبعدی حاصل از دگرشکلی مجموعه سنگ های دگرگونی گل گهر در منطقه مورد مطالعه است .

کلیدواژه های بررسی ارتباط بین مقادیر کرنش با برگوارگی و گسلش در مجموعه دگرگونی گل گهر، کوه تنبور، جنوبشرق پهنه دگرگونی سنندج- سیرجان:

نویسندگان مقاله بررسی ارتباط بین مقادیر کرنش با برگوارگی و گسلش در مجموعه دگرگونی گل گهر، کوه تنبور، جنوبشرق پهنه دگرگونی سنندج- سیرجان

رقیه توکلی

دانشگاه دانشگاه شیراز، شیراز

مجید شاه پسندزاده

دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان

سیدرحیم حسینی

دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد و شرکت کاواک آرای نوین معدن، کرمان

مقاله فارسی "بررسی ارتباط بین مقادیر کرنش با برگوارگی و گسلش در مجموعه دگرگونی گل گهر، کوه تنبور، جنوبشرق پهنه دگرگونی سنندج- سیرجان" توسط رقیه توکلی، دانشگاه دانشگاه شیراز، شیراز؛ مجید شاه پسندزاده، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان؛ سیدرحیم حسینی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد و شرکت کاواک آرای نوین معدن، کرمان نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی چهل و یکمین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دگرشکلی ، کرنش ، گسلش ، شیست ، پهنه دگرگونی سنندج-سیرجان هستند. این مقاله در تاریخ 6 خرداد 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 322 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به دلیل پیچیدگی های ساختاری پهنه دگرگونی سنندج -سیرجان، ماهیت و مقادیر کرنش در هر بخش از این پهنه متفاوت است . با استفاده از تلفیق مطالعات ریزساختاری و واکاوی کرنش در هر بخش از این پهنه دگرگونی می توان روند تغییرات مکانی دگرشکلی را با دقت بیشتری بررسی و تحلیل نمود. در این پژوهش با استفاده از شواهد پتروفابریکی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ارتباط بین مقادیر کرنش با برگوارگی و گسلش در مجموعه دگرگونی گل گهر، کوه تنبور، جنوبشرق پهنه دگرگونی سنندج- سیرجان با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.