تحلیل تکنیک های رسانه ای قدرت محور داعش (مطالعه موردی: مجله های دابق و رومیه)
محل انتشار: دوفصلنامه دانش سیاسی، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 261
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_POKN-19-1_005
تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1402
چکیده مقاله:
داعش از جمله گروههای تروریستی در منطقه خاورمیانه است که در کنار عملیات میدانی خود با استفاده از فنون عملیات روانی و تکنیک های رسانه ای تلاش کرده تا از خود تصویرسازی کند و به جذب نیرو بپردازد. داعش با چاپ مجلاتی مانند «دابق» و «رومیه» به چندین زبان زنده دنیا، سعی می کند افکار عمومی جهان را به خود جلب و اعضای جدیدی را برای جنگ در عراق و سوریه جذب کند. پژوهش حاضر به بررسی فنون رسانهای داعش در القای قدرت با استفاده از نظریه بازنمایی اختصاص دارد. سوال اصلی پژوهش عبارتست از: تکنیکهای رسانه ای داعش در القای قدرت بین سال های ۲۰۱۳-۲۰۱۹ کدامند؟ پژوهش حاضر با بررسی تمام شمارههای دابق و رومیه صورت گرفته و با استفاده از روش تحلیل مضمون و کدگذاری مقولههای مستخرج از ادبیات نظری به این نتیجه رسیده است که: اگرچه داعش بر طیف متنوعی از تکنیک های رسانه ای برای بازنمایی قدرتش تاکید داشته اما درنهایت تکنیک های ناظر بر بزرگنمایی و دشمن سازی که بر بنیاد خشونت ورزی قرار داشته اند، اولویت اول را نزد این گروه تروریستی داشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فائزه رحیمی مقدم
دانش آموخته کارشناسی ارشد دیپلماسی و سازمان های بین المللی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، جمهوری اسلامی ایران (نویسنده مسئول).
مهدی عباس زاده فتح آبادی
دانشیار گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، جمهوری اسلامی ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :