ساخت و ارزیابی فنی پیاز کار تمام خودکار زعفران

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 87

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJBSE-51-4_002

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

کاشت پیاز زعفران در ایران همانند سایر نقاط جهان به طریق سنتی و با دست انجام می­گیرد. این روش کاشت موجب صرف وقت و نیروی کار زیاد می­شود. در این پژوهش یک دستگاه پیازکار هفت ردیفه با قابلیت کاشت ۵ تا ۱۰ تن پیاز در هکتار و فاصله ردیف­های ۳۰-۲۵ سانتی متر طراحی و ساخته شد. این دستگاه دارای موزع استوانه­ای جریان پیوسته درکف مخزن بوده و توسط ۷ مجرای خروجی، پیازها را به سمت شیار بازکن­های دستگاه هدایت می­کرد. به منظور ارزیابی دستگاه ساخته شده، تاثیر سرعت پیشروی در سه سطح (۴، ۵ و ۶ کیلومتر بر ساعت) و تراکم کاشت در سه سطح (۵، ۶ و ۷ تن در هکتار) بر ظرفیت مزرعه­ای، درصد شکستکی پیازها، شاخص­های نکاشت و کاشت چندتایی، یکنواختی توزیع پیاز حول فاصله تنظیم شده و یکنواختی توزیع پیاز حول میانگین فاصله های در قالب طرح آماری بلوک­های کاملا تصادفی، به صورت آزمایش فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، دقت پیازکار در یکنواختی توزیع پیازها حول میانگین فاصله­های اندازه­گیری شده و حول فاصله تنظیمی به ترتیب ۹۰ و ۸۲ درصد در سرعت پیشروی ۵ کیلومتر بر ساعت بدست آمد. ظرفیت مزرعه­ای اسمی و موثر نیز به ترتیب ۱ و ۶۶/۰ هکتار در ساعت محاسبه شد. همجنین مشخص گردید که با افزایش تراکم کاشت، شاخص نکاشت از ۱۰/۰ به ۰۸/۰ کاهش و شاخص کاشت چند تایی از ۱۲/۰ به ۲۵/۰ افزایش می­یابد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمدحسین سعیدی راد

Associate Professor, Agricultural Engineering Research Department, Khorasan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Mashhad, Iran.

سعید ظریف نشاط

Assistant professor, Agricultural Engineering Research Department, Khorasan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Mashhad, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Anon. (۲۰۱۶). Agricultural Statistical Bulletin. Ministry of Jihad-Agriculture. Province of ...
  • Diaz-Marta A. & Luis G. (۲۰۰۳). Saffron in Europe (white ...
  • Haidari A.. Sayedan S.M. & Bakhtiari M.R. (۲۰۱۳). Technical and ...
  • Saeidirad M.H.. Zarifneshat S.. Mahdinia A.. Nazarzadeh S.. Mazhari M.. ...
  • نمایش کامل مراجع