بررسی ویژگیهای آنتروپومتریک بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن و یافتن عوامل موثر بر این بیماری ها و میزان تاثیر هر کدام، برای انجام برنامه ریزیهای لازم جهت پیشگیری(مطالعه موردی- شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه)
محل انتشار: دوفصلنامه اندیشه آماری، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 151
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISS-27-1_011
تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
آنتروپومتری علمی است که به بررسی اندازه های بدن شامل ابعاد قسمت های مختلف، میدان حرکت و قدرت عضلات بدن می پردازد. معمولا ابعاد اختصاصی فردی مانند ارتفاع ها، پهناها، عمق ها، فاصله ها، محیط ها و انحنا ها اندازه گرفته می شوند. در مقاله حاضر به بررسی ویژگی های آنتروپومتریک بیمارن مبتلا به بیماری های مزمن (دیابت، فشار خون، سکته های قلبی و مغزی) و یافتن عوامل موثر بر این بیماری ها پرداخته و میزان تاثیر هر کدام را برای انجام برنامه ریزی های لازم جهت پیشگیری، مورد مطالعه قرار گرفته است. این تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی انجام شده است. جامعه پژوهش مردم شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های ارائه شده از نرم افزارهای آماری MATLAB، R و SPSS استفاده شده است. سطح معنی داری برای تمام آزمون ها کمتر از ۰/۰۵ در نظر گرفته شد. به منظور توصیف و خلاصه سازی متغیر ها از روش های آمار توصیفی استفاده شد. از روش های آمار تحلیلی شامل ضریب همبستگی پیرسون به منظور بررسی ارتباط بین متغیر ها و روش تحلیل رگرسیونی (لجستیک)، برای بررسی تاثیر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته استفاده شده است. علاوه بر آن از یکی از الگوریتم های داده کاوی به نام درخت تصمیم نیز برای کاهش بعد داده ها و تحلیل آن ها استفاده گردید. یا توجه به نتایج به نظر می رسد که بسیاری از شاخص های پیکرسنجی با عوامل خطر ساز بیماری های مزمن، رابطه معنی داری دارند، لذا ارزیابی های مستمر، تغییر سبک زندگی و افزایش سطح آگاهی برای کنترل و پیش گیری از بیماری پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
Anthropometric indices ، Risk factors for chronic diseases ، BMI index ، شاخص های آنتروپومتری ، عوامل خطرساز بیماری های مزمن ، شاخص BMI
نویسندگان
حبیب جعفری
دانشگاه رازی
آنیتا عبدالهی
دانشگاه رازی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :