ارزیابی عملکرد لرزه ای قاب خمشی دوگانه با مهاربند برون محور دارای لینک افقی برشی و خمشی با در نظر گرفتن اثر اندرکنش خاک و سازه تحت رکورد حوزه نزدیک

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-19-3_022

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

ارزیابی عملکرد لرزه ای سازه ها یکی از علایق و مسئولیت های مهندسین سازه و زلزله است. سیستم مهاربند برون محور به علت مقاومت، سختی و شکل پذیری بالایی که دارد همواره یکی از مهم ترین و مورد استفاده ترین سیستم های سازه ای محسوب شده است. این سازه ها معمولا با لینک های افقی برشی و خمشی طراحی و اجرا می شوند. در این تحقیق سعی شده است تا با استفاده از تحلیل های دینامیکی غیرخطی پاسخ و عملکرد لرزه ای این سازه ها تحت رکوردهای حوزه نزدیک با و بدون مولفه قائم به همراه در نظر گرفتن اثر اندرکنش خاک و سازه بررسی شود. از این رو سه تیپ قاب ۴، ۸ و ۱۲ طبقه طراحی و با استفاده از روش اجزای محدود به صورت غیرخطی در نرم افزار Perform-۳D مدل سازی شده است. ماکزیمم جابه جایی و جابه جایی پسماند بام، دریفت طبقات و برش پایه این سازه ها به عنوان پارامترهای تقاضای مهندسی انتخاب و بررسی شده است. نتایج نشان داده است سازه با لینک افقی برشی پاسخ های به مراتب بهتری از قاب های دارای لینک افقی خمشی دارد همچنین اثر اندرکنش خاک و سازه جابه جایی بام را افزایش و برش وارد بر سازه را کاهش داده است.

کلیدواژه ها:

لینک خمشی و برشی ، اندرکنش خاک و سازه ، پاسخ لرزه ای ، اثر مولفه قائم

نویسندگان

محمد جواد گودرزی

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران ایران.

مجید مرادی

دکتری زلزله، گروه مهندسی عمران ، دانشگاه صنعتی نوشیروان بابل،ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :