ترسیم نقشه موضوعی مقالات علمی حوزه «کسب و کار در کتابخانه ها» در پایگاه اسکوپوس
محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CJS-9-1_006
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: موضوعات مورد بحث در رابطه با کسب و کار در کتابخانه ها، بیشتر در مورد بررسی عملکرد کتابخانه در این راستا بوده است. هدف از این پژوهش ترسیم نقشه علمی مقالات حوزه «کسب و کار در کتابخانه ها» نمایه شده در پایگاه اسکوپوس طی بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ است.
مواد و روش ها: در این پژوهش با روش تحلیل محتوای کیفی و با استفاده از تحلیل شبکه اجتماعی، نقشه موضوعی حوزه «کسب و کار کتابخانه ها» ترسیم شد. جامعه پژوهش ۲۱۳ مقاله در حوزه «کسب و کار در کتابخانه ها» است. برای تحلیل و آماده سازی داده ها از نرم افزار اکسل و به منظور ترسیم نقشه های علمی، از نرم افزار Node XL و VOSviewer استفاده شد.
یافته ها: موضوعات مورد بحث در رابطه با حوزه کسب و کار بیشتر با محوریت ارزیابی تکالیف درجه بندی شده، ارزش پایدار، آموزش عالی، اضطراب، برنامه های کاربردی، روابط مشتری، ارزش افزوده، استراتژی های مدرن، دانشجویان بازرگانی و وب سایت بود. بر اساس شاخص مرکزیت درجه، بینابینی و بردار ویژه به ترتیب سه کلیدواژه «ارزیابی تکالیف درجه بندی شده» با (۳۷، ۳۰۶۴/۶۶۷، ۰/۱۱۶)، کلیدواژه «ارزش پایدار» با (۱۳، ۹۷۸/۵۰۰، ۰/۰۲۸) و «آموزش عالی» با (۹، ۵۱۳/۶۶۷، ۰/۰۳۲) و بر اساس شاخص مرکزیت نزدیکی «استراتژی های مدرن» و «برنامه های کاربردی» با (۰/۰۰۰۴) و «ارزش پایدار»، «آموزش عالی»، «روشنایی روز» و «وب سایت» با (۰/۰۰۰۵) مهم ترین کلیدواژه ها بودند.
نتیجه گیری: در سال های اخیر روند رشد مقالات در حوزه کسب و کار کاهشی بوده و نقشه موضوعی شبکه واژگان کسب و کار در محیط کتابخانه یک شبکه کم تراکم است و ارتباطات کمی به نسبت کل شبکه در آن وجود دارد.
کلیدواژه ها:
Scientific outputs ، Library business ، Drawing a thematic map ، Content analysis ، Bibliometrics ، تولیدات علمی ، کسب و کار کتابخانه ها ، ترسیم نقشه موضوعی ، تحلیل محتوا ، کتاب سنجی
نویسندگان
شهناز جمالی
Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran
سعید غفاری
Payame Noor University, Qom Center, Qom, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :