بررسی نقش آنتی اکسیدان ها و خطر ابتلاء به ویروس پاپیلومای انسانی و نئوپلازی داخل اپی تلیالی دهانه رحم: مرور سیستماتیک
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 364
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-26-1_009
تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان دهانه رحم، یکی از شایع ترین سرطان های زنان بوده و مهم ترین عامل آغازگر آن، ویروس پاپیلومای انسانی می باشد. با توجه به تناقض یافته ها در مورد نقش آنتی اکسیدان ها در کنترل سرطان ها، مطالعه حاضر با هدف مروری سیستماتیک بر مطالعات موجود در زمینه بررسی نقش این عناصر و خطر ابتلاء به ویروس پاپیلومای انسانی و نئوپلازی داخل اپی تلیالی دهانه رحم (CIN) انجام شد. روش کار: مطالعه مرور سیستماتیک حاضر، حاصل جستجو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر web of science،PubMed ،Embase ، google scholar،Scopus ، Magiran و SID توسط دو محقق بر اساس دستورالعمل PICO و استفاده از کلیدواژه های Mesh شامل: antioxidants، vitamins، Nutritional Status، Diet،Human papillomavirus ، Papillomavirus Infections، Uterine Cervical Neoplasms و ترکیب آنها با کمک عملگرهای AND و OR و شامل مطالعات مشاهده ای و کارآزمایی بالینی بود که به زبان انگلیسی و فارسی در ۱۰ سال اخیر (۲۰۲۲-۲۰۱۲) منتشر شده بودند. جهت ارزیابی کیفیت مقالات از چک لیست NOS استفاده شد. یافته ها: در نهایت ۷ مقاله با ۱۳۲۱۱ مشارکت کننده وارد مطالعه شدند. آنتی اکسیدان ها شامل: روی، سلنیوم، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، منگنز و ویتامین های B۱۲، C، A، D، B۲، E و فولات (ویتامین B۹) بود. نتایج نشان داد آنتی اکسیدان ها با مکانیسم خنثی کردن اثر استرس اکسیداتیوها و آسیب های DNA سلولی متعاقب حمله ویروس، موجب کاهش ابتلاء به HPV پایدار و تغییرات نئوپلاستیک شده و در زنان با سطوح سرمی بالاتر آنتی اکسیدانی، خطر ابتلاء به عفونت به طور معنی داری کاهش می یابد و در صورت ابتلاء، شانس پیشروی به CIN نسبت به گروه کنترل کمتر می باشد. نتیجه گیری: با توجه به شواهد مختلف در مورد نقش آنتی اکسیدان ها در کاهش ابتلاء به ویروس HPV و نئوپلازی داخل اپی تلیالی، می توان در کنار سایر اقدامات مراقبتی و درمانی، از رژیم های غذایی و یا مکمل های حاوی این عناصر، در پیشگیری از ابتلای زنان در معرض خطر بهره برد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا علیزاده
دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. مربی گروه مامایی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران.
سیده هانیه علم الهدی
استادیار گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :