بررسی الگوریتم طبقه بندی درختی با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست ۸ و سنتینل ۲ و تفسیر بصری تصاویر گوگل ارث در تفکیک و طبقه بندی واحدهای اکولوژیک گیاهی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 156
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRDR-29-4_009
تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1402
چکیده مقاله:
از مهمترین روشهای استخراج اطلاعات از دادههای ماهوارهای، تکنیکهای مختلف طبقهبندی تصاویر میباشد. مطالعه حاضر با هدف تفکیک و طبقهبندی واحدهای اکولوژیک گیاهی توسط الگوریتم طبقهبندی درختی بر روی تصاویر ماهوارهای و همچنین تفسیر بصری تصاویر گوگل ارث در یکی از مراتع نیمهاستپی استان چهارمحال و بختیاری صورت گرفته است. پس از اعمال الگوریتم طبقهبندی در نرمافزار Idrisi TerrSet، ماتریس خطا توسط نرمافزار تولید و بر اساس مقادیر داخل این ماتریس ارزیابی آمارههای استخراج شده انجام شد. نتایج حاصل از تفسیر بصری نشان داد که در نهایت ۷ نوع واحد اکولوژیک گیاهی که از نظر ویژگیهای ساختاری متفاوت بودند شناسایی و به صورت آمار توصیفی بیان گردیدند که شامل Astragalus verus، Bromus tomentellus، Scariola orientalis، Astragalus verus-Bromus tomentellus، Astragalus verus-Stipa hohenikeriana، Bromus tomentellus-Stipa hohenikeriana و Stipa hohenikeriana میباشند. نتایج همچنین نشان داد که دقت کلی طبقهبندی و ضریب کاپا برای تصاویر لندست ۸ به ترتیب برابر ۹۲/۰ درصد و ۸۹/۰ و برای تصاویر سنتینل ۲ برابر ۹۴/۰ درصد و ۹۲/۰ میباشد. بر اساس نتایج بهدست آمده مشخص شد که تصاویر ماهوارهای و تصاویر هوایی دارای قابلیت تفکیک مناسبی جهت تهیه نقشه واحدهای اکولوژیک گیاهی هستند. از آنجاییکه تفسیر بصری تصاویر گوگل ارث، روشی زمانبر بوده و هزینه بالایی در بر دارد بنابراین میتوان نتیجهگیری نمود که تصاویر ماهوارهای بهویژه سنتیل ۲ به دلیل رزولوشن بالا و ارائه تصاویری با قدرت تفکیک زیاد، میتوانند بهعنوان ابزاری کاربردی و قابل استفاده، اطلاعات و جزئیات دقیقی را از پدیدههای سطح زمین فراهم آورند و بهعنوان منبع مناسبی جهت تهیه نقشه واحدهای اکولوژیک گیاهی مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمانه سادات محزونی کچپی
دانشجوی دکتری گروه علوم مرتع، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، ایران
عطاالله ابراهیمی
دانشیار گروه علوم مرتع، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، ایران
پژمان طهماسبی
دانشیار گروه علوم مرتع، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، ایران
محمد حسن جوری
دانشیار گروه منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :