بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه فراشناخت ها در کودکان(MCQ-C) در کودکان ۹ تا ۱۳ ساله

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 222

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-7_006

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

چکیده مقاله:

چکیده: زمینه و هدف: فراشناخت به معنی تفکر درباره تفکر، نقش مهمی در آسیب­های روانشناختی کودکان دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روان­ سنجی پرسشنامه فراشناخت­ها در کودکان به عنوان ابزاری برای سنجش باورهای فراشناختی در کودکان ایرانی بود. روش بررسی: نمونه پژوهش شامل ۳۳۸ کودک ۹ تا ۱۳ ساله بود که به صورت تصادفی از مدارس شهر قم انتخاب شده بودند. ابتدا پرسشنامه فراشناخت­ها در کودکان به زبان فارسی ترجمه و سپس به زبان انگلیسی برگردانده شد. بعد از تصحیح ترجمه، نسخه نهایی بر روی ۳۵۰ دانش آموز اجرا شد. بررسی ویژگی­های روان­ سنجی پرسشنامه از طریق روش تحلیل عامل تاییدی، روایی همگرا، همسانی درونی و بازآزمایی و در بستر نرم افزار AMOS، نسخه ۲۴ و  SPSS نسخه ۲۱ انجام شد. یافته­ها: تحلیل عامل تاییدی حاکی از برازش نسبی مدل می­باشد. ضریب همبستگی پرسشنامه فراشناخت­ها نیز نشان دهنده­ی روایی همگرای خوب آن است. ضرایب آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه(۷۷/۰) و ضریب بازآزمایی سه هفته­ای پرسشنامه(۷۰/۰) نیز، حکایت از پایایی خوب پرسشنامه دارد. نتیجه­گیری: مطالعه حاضر نشان داد که پرسشنامه فراشناخت­ها در کودکان، ویژگی­های روان سنجی مناسبی دارد و بنابراین امکان کاربرد در پژوهش­ها و روان درمانی­ها در زمینه آسیب­های روانشناختی کودکان بویژه اختلالات اضطرابی دارد.

کلیدواژه ها:

Meta Cognition ، Metacognitive Beliefs ، Metacognitions Questionnaire for Children ، Psychometric ، validity and reliability ، فراشناخت ، باورهای فراشناختی ، پرسشنامه فراشناخت ها در کودکان ، روان سنجی ، روایی و پایایی

نویسندگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • References[۱] Hamedali B, Malihialzuckerini S, Khalatbari J, Seirafi M. Comparison ...
  • Normann N, Reinholdt-Dunne ML, Andersen MS, Esbjørn BH. Assessment of ...
  • Capobianco L, Faija C, Husain Z, Wells A. Metacognitive beliefs ...
  • Yazar R, Tolan Ö. İnvestigation of the relationships between metacognitive ...
  • Bacow TR, Pincus DB, Ehrenreich JT, Brody LR. The metacognitions ...
  • soleimani S, Ali doost F, Rezaei AM, Barani M. Psychometric ...
  • Hajloo N, Pourabdol S, Sobhi Gharamaleki N, Beyki M. Psychometric ...
  • Moghadasin M, Arjmand F, Mohammadkhani S. Psychometric Properties and the ...
  • نمایش کامل مراجع