مقایسه عملکرد حافظه در جانبازان دارای علائم اختلال استرس پس از سانحه با گروه بدون اختلال

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 153

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-5_001

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سلامت جسمی و روانی جانبازان، در گرو توجه به مشکلات روان شناختی آن هاست. هدف پژوهش حاضر مقایسه عملکرد حافظه جانبازان دارای علائم اختلال استرس پس از سانحه با گروه بدون اختلال در شهر تهران بود. روش بررسی: این پژوهش با روش کوهورت تاریخی بین سال های۱۳۹۵-۱۳۹۶ انجام شد. تشخیص جانبازان دارای اختلال استرس پس از سانحه مبتنی بر استنادات کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران بود. تعداد ۳۰ جانباز دارای اختلال استرس پس از سانحه، با ۳۰ جانباز بدون اختلال در مطالعه شرکت کردند. روش نمونه گیری هدفمند بود و باتوجه به ملاک های پژوهش صورت گرفت. ابزار پژوهش مقیاس حافظه بالینی وکسلر بود. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره انجام شد. یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد بین ۲ گروه در همه خرده مقیاس های حافظه بالینی وکسلر (اطلاعات عمومی، آگاهی به زمان و مکان، توجه و کنترل ذهنی، حافظه شنیداری، حافظه عددی، ترسیم تصاویر و حافظه دیداری) تفاوت معنا داری وجود دارد. نتیجه گیری: عملکرد حافظه در بین جانبازان با اختلال استرس پس از سانحه و جانبازان بدون اختلال در همه ابعاد، تفاوت دارد.

کلیدواژه ها:

Memory ، Veterans ، Post-traumatic stress disorder ، حافظه ، جانبازان ، اختلال استرس پس از سانحه

نویسندگان

علیرضا پیرخائفی

Department of Psychology, Faculty of Medical Science, Garmsar Branch, Islamic Azad University, Garmsar, Province Semnan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :