ارزیابی پارامترهای تاثیرگذار بر علل رخداد حوادث شغلی صنعت ساخت وساز با استفاده از روش تلفیقی Fuzzy logic-AHP و نظریه پارتو ( مطالعه ی موردی : استان کردستان
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 14، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 179
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-14-4_002
تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: آمار نشان می دهد که حوادث شغلی صنعت ساخت وساز، از حیث کمی بالا می باشند. هم چنین درصد قابل توجهی از این حوادث در این صنعت، منجر به فوت می شوند. لذا در این مطالعه، پارامترهای تاثیرگذار بر علل رخداد حوادث شغلی صنعت ساخت وساز با استفاده از روش تلفیقی Fuzzy logic-AHP و نظریه پارتو در استان کردستان ارزیابی شد و تدابیر مدیریتی و مهندسی کاهش دهنده، تعیین شدند.
روش بررسی: در این مطالعه پارامترهای موثر در رخداد حوادث صنعت ساخت وساز شناسایی و پرسش نامه ای بر مبنای تحلیل سلسله مراتبی فازی طراحی و توزیع شد که توسط ۸۳ نفر از متخصصان ایمنی و بهداشت حرفه ای استان کردستان ایران، تکمیل شد. سپس تحلیل داده ها بر اساس روش تلفیقی Fuzzy logic-AHP و نظریه پارتو صورت گرفت.
نتایج: در ارزیابی این مطالعه، از مجموعه ی هشت فاکتور موردنظر، شرایط ناایمن، تاثیرگذارترین فاکتور شناخته شد. هم چنین، از زیرفاکتورهای این شاخص، دو پارامتر فقدان داربست و تجهیزات ایمن کار در ارتفاع و فقدان نرده های حفاظتی در پرتگاه های موجود، دارای بیشترین اهمیت بودند.
نتیجه گیری: بر اساس این نتایج پیشنهاد می شود به منظور کاهش رخداد حوادث در این صنعت، اقدامات کنترلی در راستای ایجاد شرایط ایمن کار در ارتفاع، در اولویت قرار بگیرد. هم چنین توجه به پارامترهای تعیین شده توسط نظریه پارتو در هر فاکتور، می تواند به سهولت بیش از ۸۰ درصد از علل رخداد حوادث شغلی این صنعت را کاهش بدهد.
کلیدواژه ها:
Safety ، Occupational Accidents ، Construction ، Fall from a height ، Fuzzy logic ، Pareto's theory ، ایمنی ، حوادث شغلی ، ساختمان سازی ، سقوط از ارتفاع ، منطق فازی ، نظریه پارتو
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :