بررسی تصادفات جاده ای در محورهای کوهپایه ای و کوهستانی در شبکه حمل و نقل زمینی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,329

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCVCC01_058

تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1391

چکیده مقاله:

ایران با داشتن سالانه بیش از 23 هزار کشته و 300 هزار نفر مجروح در تصادفات جاده ای آمار بسیار بالایی در میان کشورهای جهان از خود نشان داده است . نرخ بالای تصادفات در شبکه حمل و نقل کشور باعث گردیده توجه ویژه ای به ایمنی جاده ها در صنعت حمل و نقل بویژه در مجامع علمی صورت پذیرد .از میان عوامل مختلف در وقوع تصادفات که ایمنی و پایداری حمل و نقل زمینی را تحت تاثیر قرار می دهد وقوع پدیده های اقلیمی است که بیشتر در جاده های کوهستانی اتفاق می افتد . در این مقاله اطلاعات و داده های تصادفات جاده ای محور کوهپایه ای وکوهستانی سمنان – فولادمحله به طول 90 که از پلیس راه استان سمنان تهیه گردیده مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. در تجزیه وتحلیل آماری و توزیع فضایی ازداده ها ی تصادفات رخ داده در سالهای 87 الی 89 مشخص گردید ارتفاعات و گردنه ها نقشاساسی در بروز ناهنجاریهای اقلیمی و به تبعه آن افزایش خطر تصادفات جاده ای را در مقاطع کوهستانی دارد از طرفی در شرایط مساعد جوی بیشترین فراوانی تصادفات مربوط به 10 کیلومتر اول جاده منتهی به سمنان آنهم در پنج شنبه و جمعه بین ساعات 16 الی 18 در ماههای گرم سال می باشد که حجم ترافیک به دلیل سفر به سکونتگاههای ییلاقی شمال سمنان در تعطیلات پایان هفته و مهیا بودن سرعت بیشتروسایل نقلیه در مقاطع کوهپایه ای ودشت از عوامل فراوانی بالای تصادفات می باشد . از مهمترین دستاوراین تحقیق مشخص نمودن نقاط بحرانی و خطر آفرین در مقاطع کوهستانی و کوهپایه ای جاده می باشد .

کلیدواژه ها:

تصادفات جاده ای ، محور های کوهستانی و کوهپایه ای ، ترافیک ، جاده سمنان – فولادمحله

نویسندگان

سعید کامیابی

استادیار گروه جغرافیا ، واحد علوم و تحقیقات سمنان ، دانشگاه آزاد اسلام

سید رضی موسوی فولادی

کارشناسارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

علیرضا رضوی خبیر

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان سمنان

ابوطالب حسینی

رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :