تاثیر شدت های مختلف مصرف نهاده بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام لوبیا
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 167
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SUST-26-4_004
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
به منظور بررسی شدتهای مختلف مصرف نهاده بر عملکرد و اجزای عملکرد رقم های مختلف لوبیا، آزمایشی به صورت کرت های خردشده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار در ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای کشور واقع در خمین اجرا شد. شدت های مختلف مصرف نهاده؛ شامل اکولوژیک، تلفیقی، کمنهاده، متوسط نهاده و پرنهاده به عنوان کرت های اصلی و رقم های مختلف لوبیا شامل سفید رقم درسا، قرمز لاین امید بخش Ks-۳۱۱۶۹، چیتی رقم صدری به عنوان کرت های فرعی بودند. شدت های مختلف مصرف نهاده شامل دفعات عملیات خاکورزی و مقادیر مختلف کاربرد کود، سموم، بذر و آبیاری بود. نظام پرنهاده و اکولوژیک به ترتیب با ۲ و ۷ عملیات خاکورزی کمترین و بیشترین عملیات خاکورزی را داشتند. عناصر غذایی مورد نیاز گیاه در نظام های کم، متوسط و پرنهاده با کاربرد کودهای شیمیایی، در نظام اکولوژیک با کاربرد کود دامی و در نظام تلفیقی با ترکیبی از کاربرد کود شیمیایی و دامی تامین شد. مبارزه با آفات و علف های هرز در نظام پرنهاده تنها از طریق روش های شیمیایی، در نظام های تلفیقی، کم و متوسط نهاده ترکیبی از روش های شیمیایی و فیزیکی و در روش اکولوژیک تنها از روش فیزیکی انجام شد. بیشترین قطر غلاف و دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت در تیمار نظام تولید تلفیقی با لوبیا چیتی و در صفت وزن صد دانه در تیمار نظام تولید پر نهاده با لوبیا چیتی مشاهده شد. تیمار های نظام تولید تلفیقی با لوبیا چیتی در صفات عملکرد بیولوژیک (۵۳ درصد) و شاخص برداشت (۲۶ درصد) و تیمارنظام تولید تلفیقی با لوبیا سفید در صفت وزن صد دانه (۵۳ درصد) نسبت به تیمار نظام کمنهاده با لوبیا سفید افزایش داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد با تولید لوبیا در سیستم های تلفیقی می توان علاوه بر تولید محصول قابل قبول، در مصرف نهاده نیز صرفه جویی نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن شهقلی
دکتری گروه زراعت، دانشگاه زابل
محمدرضا اصغری پور
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
عیسی خمری
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
عادل غیوری
ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای کشور، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خمین، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :