مقایسه اثربخشی قصه درمانی و درمان روان نمایشگری بر خودتوانمندسازی اجتماعی و ناگویی هیجانی دانش آموزان دختر با اختلال یادگیری خاص
محل انتشار: فصلنامه کودکان استثنایی، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEC-19-1_003
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
هدف: هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی قصه درمانی و درمان روان نمایشگری بر خود توانمندسازی اجتماعی و ناگویی هیجانی دانش آموزان دختر با اختلال یادگیری خاص بود. روش: روش پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون و گروه گواه بود. نمونه مورد مطالعه شامل ۴۸ نفر از دانش آموزان دختر پایه ششم با اختلال یادگیری خاص بود که در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ شاغل به تحصیل بوده و توسط مﻘیاس هوش وکسلر کودکان و پرسش نامه مشکلات یادگیری کلورادو، تشخیص داده شده و اختلال آنها تایید شده است. افراد نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه (دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه) قرار گرفتند. پس از تکمیل پرسش نامه خودتوانمندسازی اجتماعی و پرسش نامه ناگویی هیجانی ، مداخله قصه درمانی برای گروه آزمایشی اول به صورت ۱۰جلسه یک ساعت و نیمه و مداخله روان نمایشگری برای گروه آزمایشی دوم به صورت ۸ جلسه ۲ ساعته انجام شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که در گروه های آزمایشی تحت درمان با قصه درمانی و روان نمایشگری، میزان خودتوانمندساری اجتماعی و ناگویی هیجانی تفاوت معناداری وجود دارد و با توجه به مقایسه تفاوت میانگینهای دو گروه آزمایشی، در افزایش متغیر خودتوانمندسازی اجتماعی و در کاهش متغیر ناگویی هیجانی بیشترین تاثیر مربوط به قصه درمانی سپس روان نمایشگری است. نتیجه گیری: بر این اساس می توان نتیجه گرفت که قصه درمانی و روان نمایشگری می توانند به عنوان مداخلات تکمیلی در جهت کاهش و بهبود مشکلات روانشناختی دانش آموزان دختر دارای اختلال یادگیری خاص به کار گرفته شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهناز علی مرادی
Ministry of Education
شهره قربان شیرودی
Azad University
جواد خلعتبری
Azad University
محمدعلی رحمانی
Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :