بررسی امکان استفاده از مدل انفیس و رگرسیون خطی چند متغیره در پیش بینی نوسانات جمعیت سن گندم Puton (Hemiptera, Scutelleridae) Eurygaster integriceps با استفاده از متغیرهای محیطی در شهرستان چادگان
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARPP-8-2_002
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
چکیده سیستم های هوشمند به عنوان یکی از روش های نوین مدلسازی در سال های اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفته اند. این مدل ها برای پیش بینی و طبقه بندی در مواردی که روش های کلاسیک آماری به خاطر محدودیت هایشان قابل استفاده نیستند، کاربرد دارند. هدف از این مطالعه، مقایسهی توانایی مدل های انفیس و رگرسیون خطی چند گانه جهت پیشبینی تراکم مراحل مختلف رشدی سن گندم Eurygaster integriceps است. داده های مربوط به نوسانات جمعیت سن گندم در دو مزرعه به مساحت یک هکتار طی سال های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در شهرستان چادگان بدست آمد. در این مدل ها از متغیرهای تاریخ نمونه برداری، متوسط دما، میانگین رطوبت نسبی، سرعت باد، جهت باد، بارش، روز- درجه و ارتفاع از سطح دریا به عنوان متغیرهای ورودی و تغییرات مجموع مراحل مختلف رشدی سن گندم به عنوان متغیر خروجی استفاده شد. در مدل انفیس ۷۰ درصد داده ها به آموزش و ۳۰ درصد آن ها به تعیین اعتبار مدل اختصاص یافت. سپس با آموزش شبکه و تعیین ساختار مطلوب بر اساس نوع، تعداد تابع عضویت و قوانین مربوطه به کمک نرم افزار MATLAB، مناسب ترین مدل بر اساس شاخص های آماری مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE) و ضریب تبیین (R۲) بدست آمد. در نهایت پس از آنالیز حساسیت، نتایج نشان داد که روش انفیس (R۲=۰.۹۷ , RMSE=۰.۰۵۱ ) از صحت و دقت بالاتری نسبت به روش رگرسیون خطی چند متغیره (R۲=۰.۴۷ , RMSE=۰.۲۶ ) برخوردار است و عملکرد بهتری در پیشبینی نوسانات جمعیت سن گندم دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا دوستی
دانش آموخته ی دکتری حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران،
ناصر معینی
استادیار گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی، کرمانشاه ایران،
عباسعلی زمانی
دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی، کرمانشاه ایران،
لیلا ندرلو
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :